• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Štvrtkový požiar zničil v čínskom múzeu tisíce historických artefaktov

Štvrtkový požiar zničil v čínskom múzeu tisíce historických artefaktov

V budove, ktorú zničil oheň, malo uskladnené zbierkové predmety Múzeum Číňanov v Amerike.

25.1.2020 (Webnoviny.sk) - Požiar, ktorý zachvátil budovu v srdci čínskej štvrte v newyorskom Manhattane, zrejme zničil 85-tisíc artefaktov mapujúcich čínske prisťahovalectvo do Spojených štátov. Informovali o tom zástupcovia múzea.

Prezidentka Múzea Číňanov v Amerike Nancy Yao Maasbach povedala denníku The New York Times, že väčšina z tisícok historických a umeleckých predmetov sa pravdepodobne navždy stratila v požiari, ktorý vypukol vo štvrtok v noci v budove, kde malo múzeum uložené svoje zbierky. Inštitúcia podľa nej zrejme prišla o všetko, čo nemala vystavené.

Požiar vypukol v bývalej škole, kde v poslednom čase sídlilo napríklad centrum seniorov, Chen Dance Center a viacero komunitných organizácií. Múzeum sa nachádza neďaleko a v budove, ktorú zničil oheň, malo uskladnené zbierkové predmety.

Hasiči s požiarom v Chinatown bojovali ešte aj v piatok večer, 24 hodín po tom, ako ho prvý raz nahlásili. Zranenia utrpelo deväť hasičov a jeden 59-ročný muž, ktorého zachránili z piateho poschodia budovy a je vo vážnom, no stabilizovanom stave. Hasiči majú ľahké zranenia. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.

Podľa Maasbach do budovy nebude môcť nikto vstúpiť najmenej tri týždne, čo znamená, že artefakty, medzi ktorými sú textílie, jedálne lístky z reštaurácií alebo cestovné lístky z lodí, a sú pravdepodobne premočené vodou, budú dovtedy nenávratne zničené. Asi 35-tisíc predmetov stihlo múzeum digitalizovať a súbory sú zálohované, uviedla tiež.

Viac k téme: cenné artefakty, múzeum, požiar

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie