• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Strojnícka fakulta Technickej univerzity Košice oslavuje 70 rokov

Strojnícka fakulta Technickej univerzity Košice oslavuje 70 rokov

16.6.2022 (Webnoviny.sk) - 15.  júna 2022 preto v Aule Maxima zasadla slávnostná Vedecká rada. Pri tejto príležitosti si prevzali ocenenia úspešní absolventi a spolupracovníci fakulty zo súkromného sektora.

Čestnú medailu si prevzal aj absolvent fakulty, priemyselník a filantrop Milan Fiľo. Počas svojich študentských čias sa venoval aj robotike: "Strojnícka fakulta mi dala do profesionálneho života veľmi veľa. Vďaka štúdiu som porozumel strojníctvu, hutníctvu aj ekonomike. S fakultou aj dnes spolupracujeme na projektoch v rámci jednotlivých závodov v rámci nášho holdingu či už v závode MONDI – SCP alebo TAURIS a.s." uviedol.

Ocenenie prevzal aj emeritný prezident SR Rudolf Schuster a titul Doctor honoris causa udelili profesorovi Andrzejovi Sewerynovi, dekanovi Fakulty strojného inžinierstva a stavby lodí Gdanskej technickej univerzity.

Strojnícka fakulta sa v súčasnosti teší veľkému záujmu študentov, keďže absolventi nachádzajú uplatnenie v mnohých priemyselných odvetviach. Fakulta je kolískou výskumu vodíkových technológií na Slovensku. Ocenením práce bol aj úspech na EXPO 2022 v Dubaji, kde predstavili vodíkové auto.

"Je potrebné úprimne poďakovať zakladateľom fakulty, jej pokračovateľom, ako aj súčasníkom, ktorí s hrdosťou napĺňajú úlohy edukačného, vedecko výskumného a implementačného bohatstva do praxe v podobe kvalitných absolventov, a tiež hmotný výskumu, ktorý je realizovaný v priemyselnom hospodárstve na úrovni najvyšších požiadaviek v konkurenčnom postavení, tak medzi univerzitným sektorom ako aj podnikateľskou sférou," uviedol vo svojom príhovore Jozef Živčák, dekan Strojníckej fakulty.

ECO – INVESTMENT a.s.

ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, potravinárstvo a reality. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie