• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Stretnutie Čaputovej a korunného princa skritizoval Inštitút ľudských práv, neotvorila sa téma moderného otroctva v krajine

Stretnutie Čaputovej a korunného princa skritizoval Inštitút ľudských práv, neotvorila sa téma moderného otroctva v krajine

Riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher označil za mimoriadne znepokojujúce, že prezidentka nenastolila otázku ľudských práv počas stretnutia.

29.1.2022 (Webnoviny.sk) - Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) kritizuje stretnutie prezidentky SR Zuzany Čaputovej s korunným princom Spojených arabských emirátov Mohamedom bin Zájdom Ál Nahjánom v Dubaji.

Riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher označil za mimoriadne znepokojujúce, že prezidentka nenastolila otázku ľudských práv počas stretnutia. Čaputová navštívila tento týždeň Dubaj pri príležitosti svetovej výstavy EXPO, kde má aj Slovensko svoj pavilón.

Moderné otroctvo

„Je mimoriadne znepokojujúce, že prezidentka rokovala s korunným princom Abú Dhabí a úradujúcim prezidentom Emirátov bez toho, aby nastolila otázku ľudských práv. Pracuje tam pritom viac ako 250-tisíc zahraničných robotníkov v podmienkach, ktoré všetky relevantné organizácie nazývajú moderným otroctvom. Časté sú fyzické tresty, odbory sú zakázané a aktivisti, ktorí sa ich v minulosti pokúšali založiť, zmizli alebo náhle zomreli za nevyjasnených okolností,“ priblížil riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher.

Zároveň poukázal na to, že prezidentka sa vyjadruje a snaží sa angažovať za dodržiavanie ľudských práv v Rusku, Číne alebo na Kube. Podľa neho však selekciou, kde porušovanie vidí a kde nie, znižuje nielen váhu vlastných slov, ale nepriamo napomáha aj režimom, ktoré sama oprávnene kritizuje. Ako ďalej vysvetlil, ruskej alebo čínskej vláde stačí potom poukázať na takýto dvojitý meter a celú problematiku ľudských práv tak zamiesť pod koberec.

Únosy dospelých dcér šejka

Weisenbacher poznamenal, že svetové médiá nedávno informovali o rozvode panovníka Dubaja Mohammeda Bin Rashid Al-Maktouma s princeznou Hayou, ktorý sa konal v Británii.

„Počas súdneho konania princezná predložila viacero dôkazov o zneužívaní, súd jej nakoniec vyhovel a priznal vysoké odškodné. Na verejnosť sa tak dostali aj detaily o únosoch dospelých dcér šejka a o zaobchádzaní so ženami v panovníckej rodine, ako aj mimo nej,“ objasnil.

Viac k téme: Expo Dubaj 2020

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie