• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Stredobodom slovenského predsedníctva vo Vyšehradskej štvorke budú podľa Brockovej jej občania

Stredobodom slovenského predsedníctva vo Vyšehradskej štvorke budú podľa Brockovej jej občania

Slovensko prevezme polročné predsedníctvo v rámci Vyšehradskej štvorky po Maďarsku 1.

21.1.2022 (Webnoviny.sk) - Stredobodom predsedníctva Slovenska vo Vyšehradskej štvorke (V4) budú občania všetkých štyroch krajín tohto politického zoskupenia. Rezort diplomacie preto počíta aj s podporou Medzinárodného vyšehradského fondu.

Po piatkovom stretnutí s jeho výkonným riaditeľom Petrom Marešom to povedala štátna tajomníčka rezortu Ingrid Brocková. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Posilnenie regionálnej spolupráce

Témou rozhovorov bolo aj rozširovanie Európskej únie (EÚ) o krajiny západného Balkánu a o aktivitách fondu v tomto regióne. Brocková podotkla, že rezort diplomacie vývoj na západnom Balkáne pozorne sleduje a je podľa nej nevyhnutné, aby EÚ zintenzívnila svoju angažovanosť v spomenutom regióne.

„Slovenská republika je silným advokátom procesu rozširovania, sme pripravení podeliť sa s našimi skúsenosťami a autentickou expertízou. Je žiaduce, aby sa posilnila regionálna spolupráca, ktorá je predpokladom úspešného napredovania v integrácii aj do EÚ,“ povedala.

Model a príklad pre západný Balkán

Výkonný riaditeľ zdôraznil význam nedávno vytvoreného Západobalkánskeho fondu, ktorý by sa mohol stať príkladom dobrej spolupráce medzi krajinami regiónu. Západobalkánsky fond je od svojho vzniku výrazne podporovaný Medzinárodným vyšehradským fondom, ktorý môže slúžiť ako vzor efektívneho fungovania na regionálnej úrovni.

Štátna tajomníčka pripomenula, že Medzinárodný vyšehradský fond bol založený s cieľom podpory regionálnej spolupráce nielen v rámci V4, ale aj s ďalšími krajinami v regióne západného Balkánu či Východného partnerstva. „Zameranie na posilnenie vzťahov a kontaktov medzi krajinami V4 na úrovni ľudí, v oblastiach, ako sú školstvo či kultúra, môžu byť modelom a užitočným príkladom pre región západného Balkánu,“ doplnila Brocková.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie