• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Stránka Bádateľ šíri ďalšie bludy. Tentokrát autori tvrdia, že covidových pacientov zabíjali remdesivirom

Stránka Bádateľ šíri ďalšie bludy. Tentokrát autori tvrdia, že covidových pacientov zabíjali remdesivirom

Podľa policajtov stránka Bádateľ nepriamo "vraždí šírením hlúpostí“.

19.1.2022 (Webnoviny.sk) - Dezinformačná stránka Bádateľ šíri hoax o tom, že ľudia nezomreli na ochorenie COVID-19, ale na "smrteľnú liečbu zlomyseľných“ slovenských lekárov, ktorí pacientom v nemocnici podávali „experimentálnu liečbu smrteľným“ remdesivirom. Podľa policajtov stránka Bádateľ nepriamo "vraždí šírením hlúpostí“.

Blud nad blud

Stránka tvrdí, že remdesivir je hlavnou príčinou úmrtí na covidových oddeleniach. Najvážnejším vedľajším účinkom remdesiviru podľa nej je, že ničí obličky, čo spôsobuje, že telo sa začne zavodňovať a pľúca sa naplnia vodou.

Následne pacienti zomierajú a lekári vyhlásia, že podľahli COVIDu-19. „Blud nad blud, samozrejme prebratý zo zahraničných konšpiračných stránok. Vlastná inšpirácia tejto stránke už pravdepodobne dochádza,“ zdôraznila polícia.

Polícia uviedla, že nepravdivé správy bývalého chiropraktika Bryana Ardisa o tom, že Američanov nezabíja COVID-19, ale liečivo remdesivir, sa šírili v zahraničí ešte v minulom roku.

Konširátori ohrozujú zdravie ľudí

Vysvetlila, že americký Úrad pre potraviny a liečivá prvýkrát schválil remdesivir v októbri 2020, pričom citoval klinické štúdie, ktoré dokazujú, že liek skutočne skracuje dobu zotavenia pacientov. Zároveň sa nepreukázali žiadne známky poškodenia obličiek v porovnaní so skupinou, ktorá liek nedostala.

O stránke Bádateľ písala polícia už viackrát, pričom upozorňuje na to, že portál dlhodobo šíri zdravotnícke hoaxy, čím cieľavedome ohrozuje verejné zdravie na Slovensku. Ministerstvo zdravotníctva SR na portál už podalo aj trestné oznámenie. Nedávno stránka šírila aj hoax o rozhodnutí Ústavného súdu SR.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie