• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Strana Za ľudí ešte nepozná termín snemu a Kiska zatiaľ nepovedal, či bude naďalej jej šéfom

Strana Za ľudí ešte nepozná termín snemu a Kiska zatiaľ nepovedal, či bude naďalej jej šéfom

Podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga preferuje, aby sa delegáti na sneme stretli osobne a čo najskôr.

26.5.2020 (Webnoviny.sk) - Vládna strana Za ľudí nemá stanovený termín snemu. Ešte pred jeho konaním sa totiž uskutoční vnútrostranícka diskusia. Predseda strany Andrej Kiska zatiaľ nepovedal, či bude vo funkcii pokračovať.

Po tom, ako sa stiahol z verejného života, strane klesli preferencie pod hranicu zvoliteľnosti do parlamentu. V prieskume agentúry Focus z 24. mája strana dosiahla podporu 4,3 percenta opýtaných.

Dôležitejšia je diskusia v strane

Podpredsedovia strany Juraj Šeliga a Jana Žitňanská sú však optimisti a veria, že preferencie Za ľudí budú rásť. Podľa informácií agentúry SITA by sa Andrej Kiska mal stretnúť s ľuďmi vo vedení strany tento týždeň.

„Nechal by som to na pána Kisku, aby sa sám vyjadril,“ reagoval podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga na otázku, či Kiska oznámil najbližším spolupracovníkom v strane rozhodnutie o svojej budúcnosti. Šeliga uviedol, že preferuje, aby sa na sneme delegáti stretli osobne a uskutočnil sa čo najskôr.

Podpredsedníčka Za ľudí Jana Žitňanská agentúre SITA povedala, že sa chcú stretnúť s ľuďmi v regiónoch a viesť s nimi vnútrostranícku diskusiu. Termín snemu však nevedela odhadnúť. Podľa nej je dôležitá vnútorná diskusia v strane, a nie to, aby sa snem uskutočnil čo najskôr.

Dve ministerky vo vláde

Vo februárových parlamentných voľbách strana dosiahla podporu 5,77 percenta. Po odchode predsedu Kisku do politického ústrania strana klesla pod hranicu piatich percent, ktorá zaručuje vstup do parlamentu. Šeliga aj Žitňanská sú optimisti a veria, že podpora strany bude rásť.

„Strana za ľudí má kvalitných ľudí, dvanásť poslancov si vie dobre zastať svoju robotu. Sú pripravení reagovať, pripravovať pozmeňujúce návrhy k zákonom, zapájať sa do rozpravy a sú odborníkmi. Máme dve ministerky, ktoré vo vláde dobre odvádzajú svoju robotu,“ poznamenal Šeliga.

Podľa neho je práve toto cesta, ako ukázať verejnosti, že Za ľudí je hlasom rozumu a čím viac bude stranu „cítiť vo verejnom priestore“, tým viac jej budú voliči dôverovať.

„Teraz je na nás, aby sme ukázali, že sme si ich hlasy naozaj zaslúžili. To si myslím, že ukazujeme. Musíme im dať o tom vedieť poctivou robotou, rozumnou, a nie populistickou diskusiou,“ dodal Šeliga.

Kiska sa stiahol po voľbách

Žitňanská si myslí, že Za ľudí vo vnútornej diskusii dospeje k záveru, ktorý bude mať za následok aj to, že strana sa „pozviecha“. „Verím, že v ďalšom prieskume budú preferencie strany optimistickejšie,“ dodala.

V prieskume agentúry Focus, ktorý zverejnila TV Markíza v nedeľu 24. mája, strana dosiahla podporu 4,3 percenta opýtaných. V aprílovom prieskume jej Focus nameral 3,2 percenta.

Andrej Kiska sa stiahol do úzadia krátko po parlamentných voľbách. Začiatkom marca oznámil, že vynechá rokovania o zostavení vlády pre problémy so srdcom. Zastupovaním poveril podpredsedníčku strany Veroniku Remišovú.

Viac k téme: predseda strany, snem strany

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie