• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Strana SaS sa zaujíma o krytie jednorazových navýšení platov v štátnej a verejnej sfére

Strana SaS sa zaujíma o krytie jednorazových navýšení platov v štátnej a verejnej sfére

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) dlhodobo bojuje za vyššie platy nielen pre zamestnancov škôl, zdravotníkov, ale aj pre iné oblasti štátnej a verejnej správy.

Ak minister financií dokáže nájsť kryté zdroje z tohtoročného rozpočtu, tak si vieme po oboznámení sa s celým návrhom predstaviť podporu spomínanej jednorazovej pomoci. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) na tlačovej besede oznámil, že približne 400-tisíc zamestnancom štátnej a verejnej správy štát ponúkne 500 eur na osobu v tomto roku ako jednorazovú pomoc. Celkovo pôjde o sumu 200 miliónov eur. Podľa premiéra ide o ponuku na rokovania s Konfederáciou odborových zväzov.

Jednorazová pomoc zamestnancom verejnej správy je len dymovou clonou, vyhlásil Hlas-SD

Návrh Igora Matoviča a Eduarda Hegera (obaja OĽaNO) na jednorazovú pomoc zamestnancom verejnej správy je len ďalšou dymovou clonou, ktorá dobre vyzerá na tlačovej konferencii, ale ako pomoc pri zdražovaní je nedostatočná.

V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas – SD) Patrícia Medveď Macíková.

Skutočný a formálny predseda vlády veľkolepo predstavili návrh, s ktorým ešte len odchádzajú na rokovanie s odborármi. Nevieme, z čoho bude krytý. Nevieme, či je na ňom dohoda v koalícii. Stále pritom ostávajú obrovské skupiny ohrozených ľudí, ktoré márne čakajú na pomoc vlády,“ vyhlásil líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Žiadosti dôchodcov

Hlas-SD pripomenul, že keď dôchodcovia žiadajú zvýšenie dôchodkov a učitelia, lekári a sestry vyššie platy, vždy dostanú odpoveď, že štát na to nemá peniaze.

Igor Matovič používa verejné financie výlučne ako osobný politický a marketingový nástroj. Na jednej strane celé mesiace podmieňuje pomoc zvyšovaním daní, lebo vraj bez toho sa pomáhať nedá a potom zrazu nájde 200 miliónov eur na svoju novú prioritu,“ poznamenal Pellegrini.

Zmocňuje sa ich panika

Matoviča s Hegerom sa podľa neho oprávnene zmocňuje panika. „V uliciach bolo 15-tisíc učiteľov, ktorí žiadajú 10-percentný rast platov ako za mojej vlády. Lekári a sestry hrozia hádzaním svojich plášťov a tisíckami výpovedí. V štrajkovej pohotovosti sú odbory i samosprávy. Jednorazová pomoc približne 350 eur v čistom v septembri, teda po roku zdražovania, je síce vítaným krokom, no určite nezalepí oči všetkým, ktorí žiadajú systémové kroky,“ upozornil Pellegrini.

Podľa Hlasu-SD vládna koalícia v pomoci ľuďom absolútne zlyháva a jej výkon je v porovnaní s inými európskymi štátmi čistým prepadákom.

Ľuďom na Slovensku spôsobuje zdražovanie čoraz väčšiu katastrofu v ich peňaženkách. Od piatka tankujú palivo drahšie ako dve eurá na liter, plyn môže zdražieť až o dvojnásobok, drasticky rastú ceny potravín i bývania. Po desiatich mesiacoch hádok a žiadnej skutočnej pomoci preto čakáme od vlády komplexný zákon Lex Slovensko, ktorý tu a teraz pomôže najviac postihnutým skupinám ľudí,“ dodal líder Hlasu-SD.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie