• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Strana Hlas-SD nebude podávať návrh na odvolanie Márie Kolíkovej, potvrdil Pellegrini

Strana Hlas-SD nebude podávať návrh na odvolanie Márie Kolíkovej, potvrdil Pellegrini

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková v relácii V politike na TA3 skonštatovala, že neuvažovala nad podaním demisie.

20.2.2022 (Webnoviny.sk) - Strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) nebude podávať návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (nom. SaS). Povedal to predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini v relácii V politike na TA3.

Podľa poslanca však šéfka rezortu spravodlivosti nemá podporu koaličnej väčšiny. Reagoval tak na to, že Kolíkovej sa nepodarilo tento týždeň pretlačiť v Národnej rade SR tri návrhy zákonov, ktoré sú súčasťou reformy súdnej mapy.

Ja sa vám čudujem, že sa takto zubami nechtami držíte po takomto fiasku tej stoličky. Keď vás nikto nechce okrem vašej SaS. Sudcovia vás nechcú, pracovníci súdov vás nechcú,“ uviedol Pellegrini.

Ministerka spravodlivosti v relácii skonštatovala, že neuvažovala nad podaním demisie. „Nakoniec jedna časť reformy prešla. Prešlo aj mnoho iných vecí, ktoré treba dotiahnuť. Mám tam ďalšie reformné balíky, ktoré súvisia s justíciou, na ktorých pracujeme,“ dodala Kolíková s tým, že cesta k reforma podľa nej nie je uzavretá a bude sa ďalej rozprávať s koaličnými partnermi.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie