• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Starbucks napokon z Ruska odchádza, pôvodne plánoval zostať a ruské peniaze posielať Ukrajine

Starbucks napokon z Ruska odchádza, pôvodne plánoval zostať a ruské peniaze posielať Ukrajine

Firma má v Rusku 130 kaviarní.

23.5.2022 (Webnoviny.sk) - Americký reťazec kaviarní Starbucks odchádza z ruského trhu. Kaviarenský gigant v správe pre zamestnancov v pondelok uviedol, že sa rozhodol zatvoriť jeho 130 prevádzok v Rusku a už tam nebude mať zastúpenie značky. Svojim takmer 2000 ruským zamestnancom firma plánuje ešte šesť mesiacov vyplácať mzdy a pomôcť im aj pri prechode do nového zamestnania.

Starbucks vstúpil na ruský trh v roku 2007. Jeho predajne vlastní a prevádzkuje Alshaya Group, ktorá sídli v Kuvajte. Hovorca skupiny uviedol, že na otázky zodpovie Starbucks, uvádza agentúra AP.

Začiatkom marca, krátko po začatí invázie Ruska na Ukrajinu, Starbucks najprv oznámil, že svoje ruské prevádzky nechá otvorené, ale akýkoľvek zisk venuje na humanitárnu pomoc na Ukrajine. O pár dní neskôr oznámil, že podobne ako mnohé ďalšie spoločnosti svoje kaviarne dočasne zatvára.

Rozhodnutie Starbucksu prišlo po tom, ako svoj odchod oznámila sieť reštaurácií McDonalds. Tá svoje prevádzky predáva ruskému držiteľovi licencie, ktorý nebude môcť používať jej meno ani menu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie