• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Spravodlivosť musí platiť vždy, všade a pre každého, reagovalo KDH na obvinenia Fica a Kaliňáka

Spravodlivosť musí platiť vždy, všade a pre každého, reagovalo KDH na obvinenia Fica a Kaliňáka

KDH zdôraznilo, že pri akomkoľvek obvinení je však dôležité nechať orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu.

20.4.2022 (Webnoviny.sk) - Základom fungovania štátu a dôvery ľudí v politikov je, že spravodlivosť musí platiť vždy, všade a pre každého.

Uviedol to predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský v reakcii na strdajšie obvinenie expremiéra Roberta Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

„Pri akomkoľvek obvinení je však dôležité nechať orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu, rovnako v prípade zadržania Roberta Kaliňáka či Roberta Fica. Je potrebné počkať si na závery vyšetrovania," doplnil Majerský.

Fico mal byť na čele organizovanej skupiny, ale na väzbu musia podľa advokáta zdramatizovať skutok

Obvinenie zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny vzniesla polícia popri expremiérovi Robertovi Ficovi a bývalom ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi aj podnikateľovi Norbertovi Bödörovi a bývalému šéfovi polície Tiborovi Gašparovi.

Kriminalizácia opozičnej strany

Médiám to v stredu povedal obhajca dvojice politikov David Lindtner. Ako uviedol, obvinenie je podľa neho kriminalizáciou práce opozičného poslanca a tiež advokáta, ktorým je Kaliňák.

Súčasťou dôkazov sú totiž podľa neho aj tlačové konferencie, na ktorých dvojica kritizovala postup orgánov činných v trestnom konaní v medializovaných kauzách.

Pokiaľ ide o skutky ohrozenia daňového tajomstva, to sa podľa advokáta týka napríklad bývalého prezidenta Andreja Kisku alebo súčasného ministra financií Igora Matoviča.

„To sú skutky z 2012 až 2018," povedal Lindtner. Obvinenie v súvislosti so zločineckou skupinou podľa neho súvisí aj s nominovaním určitých osôb do čela inštitúcii.

Na čele mal stáť "Hranol"

Na čele zločineckej skupiny mal byť podľa obvinenia expremiér Fico. „Na to, aby mohol byť podaný návrh na väzbu je nevyhnutné, aby ste dramatizovali ten skutok," skonštatoval advokát s tým, že unesenie o vznesení obvinenia má 100 strán a obsahuje napríklad Threemu Mariana Kočnera a odkazy na rôzne tlačové konferencie obvinených.

Návrh na väzobné stíhanie obvinených by podľa Lindtnera bol obrovským spoločenským precedensom. „Dôvodom zadržania je kolúzna väzba. Veľmi ťažko si viem predstaviť, ako by takýto návrh pán prokurátor spracoval," skonštatoval s tým, že súdy pri skutkoch starých niekoľko rokov obvinených prepúšťajú zo zadržania.


Doplnil, že že keďže medzi poškodenými v tomto prípade je aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic alebo prokurátor Vasiľ Špirko, zvažujú podanie námietok zaujatosti. „My by sme boli najradšej, keby celú túto kauzu dozorovala Generálna prokuratúra SR," dodal Lindtner.


Exminister vnútra Robert Kaliňák je momentánne v cele policajného zaistenia. jeho výsluch by mal začať v stredu o 14:00. Robert Fico je zatiaľ na slobode.

Remišová vyzvala Fica, aby sa pre obvinenie vzdal mandátu poslanca

Predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a bývalý premiér Robert Fico by sa mal vzdať mandátu poslanca Národnej rady SR.

Vyzýva ho k tomu vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) v reakcii na stredajšie informácie, na základe ktorých mal byť spolu s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom obvinený zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny a tiež z trestného činu ohrozenia daňového tajomstva.

„Konečne prišli na rad tí, ktorí sú v štruktúre postavení najvyššie. Fico by sa nemal skrývať za poslanecký mandát a vzdať sa ho," dodala Remišová.

Heger verí, že podozrenia polície voči Ficovi a Kaliňákovi sú podložené dôkazmi

Rozhodnutie orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s obvinením Roberta Kaliňáka a Roberta Fica je podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) ich autonómnym rozhodnutím a Heger verí, že podozrenia polície sú podložené aj dôkazmi. Vyhlásil to po stredajšom rokovaní vlády.


Sulíkovci budú jednotne hlasovať za súhlas na vzatie Fica do väzby

Poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) bude jednotne hlasovať za súhlas na vzatie Roberta Fica do väzby, ak o to Národnú radu SR požiada príslušný orgán.

Ako informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák, členovia parlamentu za SaS to dnes odhlasovali na prebiehajúcom poslaneckom klube, kde sa dozvedeli o zadržaní Roberta Kaliňáka.


Exministra vnútra mali v stredu s bývalým premiérom Fico obviniť zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie