• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Spoločnosť Mars predstavuje pokrok, ktorý dokázala v rámci svojho Plánu udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie

Spoločnosť Mars predstavuje pokrok, ktorý dokázala v rámci svojho Plánu udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie

Spoločnosť Mars je teraz, viac ako inokedy, odhodlaná riešiť environmentálne a spoločenské hrozby, ktorým svet na základe vedeckých poznatkov čelí.

10.9.2021 (Webnoviny.sk) - Mars, jeden zo svetovo najväčších výrobcov cukroviniek, jedál a krmív pre zvieratá, teraz zverejňuje svoj udržateľný pokrok v roku 2020 v rámci vlastného Plánu udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie, ktorého cieľom je podporiť transformačné zmeny v celom rozšírenom dodávateľskom reťazci.

Príklady úspechov z pilieru Zdravá planéta

Aj keď sa partneri aj celý biznis počas pandémie transformoval na nový spôsob práce, spoločnosť Mars je pyšná na to, že môže pokračovať v pokroku vo všetkých oblastiach, na ktoré sa v rámci udržateľnosti zameriava. Záväzok pre "zdravú planétu" znamená zmenu v spôsobe, v akom sa pracuje v rámci spoločnosti Mars. Počnúc od zdrojov, až po energiu, ktorá sa používa pri výrobe produktov. Dnes pochádza viac ako 54% elektriny, ktorá sa využíva v továrňach Mars, z obnoviteľných zdrojov. Cieľom spoločnosti Mars je, aby sa vo všetkých 11 pôsobiacich krajinách využívalo 100% elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov, a to najneskôr do roku 2025.

To prispeje k zníženiu emisií skleníkových plynov, ktoré celé ľudstvo produkuje. Spoločnosť Mars si stanovila jasný cieľ: znížiť emisie skleníkových plynov o 27% do roku 2025, a o 67% do roku 2050. Prehľad výsledkov za rok 2020 jasne ukazuje, že spoločnosť Mars už tieto emisie znížila o 7,3%. Vďaka tomu je na dobrej ceste k dosiahnutiu vyššie uvedeného záväzku.

Okrem toho sa spoločnosť Mars sústreďuje tiež na obaly a pripája sa k cirkulárnej ekonomike. Spoločnosť investuje do uzavretia celého cyklu: znižuje množstvo obalov, ktoré nepotrebuje a mení dizajn obalov, ktoré naopak potrebuje. Za rok 2020 Mars pokročil o 21,7% k naplneniu cieľu mať 100% znova použiteľné, recyklovateľné alebo kompostovateľné obaly. Tento cieľ chce Mars splniť do roku 2025. V súčasnej chvíli beží niekoľko pilotných projektov na nové obalové technológie, ktoré pomôžu urýchliť dosiahnutie tohto cieľa.

Presadzovanie záväzkov v rámci piliera Spokojní ľudia

Spoločnosť Mars si uvedomuje dôležitú úlohu, ktorú môže v prosperujúcej spoločnosti zohrať. Mars tiež pokračuje v udržiavaní poľnohospodárskych komunít. V súčasnej chvíli spoločnosť Mars pomáha prostredníctvom svojich programov 233 000 ľuďom z týchto komunít, pričom cieľom spoločnosti je zlepšiť životy 1 milióna ľudí. Vzhľadom na fakt, že pandémia COVID-19 najviac zasahuje tých najzraniteľnejších, keď mnohí z nich žijú vo farmárskych a rybárskych komunitách po celom svete, Mars daroval k dnešnému dňu týmto komunitám viac ako 39 miliónov dolárov. Navyše spoločnosť tiež podporuje komunity v lokalitách, v ktorých pôsobí. Napríklad Mars Central Europe daroval v roku 2020 produkty a finančnú pomoc v hodnote približne 600 000 EUR v štyroch krajinách strednej Európy: Česká republika, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko.

"Nikdy predtým nebol vhodnejší čas, aby sa hovorilo o tom, za čím si spoločnosť stojí - a hlavne aj o tom, aké zmysluplné aktivity sa podnikajú pre vytvorenie ozajstnej zmeny. Keď prechádzame týmto obdobím globálneho rozvratu, všetky organizácie majú príležitosť si definovať zodpovednosť a ovplyvniť tak to, čo príde ďalej - pre ľudí a planétu, ktorú zdieľame," hovorí Zuzana Lošáková, riaditeľka pre korporátne vzťahy spoločnosti Mars Central Europe.

Spoločnosť Mars je pyšná na to, aké pokroky dosiahla od uvedenia Plánu udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie v roku 2017. Existuje však ešte veľa krokov, ktoré môže Mars podniknúť pre to, aby pomohla s vytvorením sveta, ktorý chceme pre budúce generácie.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie