• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Špecializovaný trestný súd vynesie rozsudok v kauze korumpovania žilinských sudcov

Špecializovaný trestný súd vynesie rozsudok v kauze korumpovania žilinských sudcov

Všetci piati obžalovaní v tomto prípade pred súdom priznali vinu.

29.11.2020 (Webnoviny.sk) - Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) vynesie rozsudok v kauze úplatkov pre sudcov žilinských súdov v piatok 4. decembra. Všetci piati obžalovaní v tejto kauze už na pojednávaní v piatok 20. novembra v Pezinku priznali svoju vinu.

Obžalobe v tomto prípade čelia František T., známy tiež ako „Veľký Fero“, advokát Ľuboš M. a tiež Patrik M., Anton B. a František S., prezývaný „Malý Fero“. Ten je označovaný za príslušníka žilinského podsvetia.

František T. a Ľuboš M. čelia obžalobe pre trestné činy prijímania úplatku a František T. pôvodne aj pre legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Zvyšní obžalovaní čelia obžalobe z podplácania.

Legalizácia príjmov z trestnej činnosti

Keďže František T. vyhlásil nevinu v jednom z piatich bodov obžaloby, ktorým čelil, prokurátor v danom bode od obžaloby ustúpil. Skutok sa týkal práve legalizácie príjmov z trestnej činnosti.

V rámci svojej záverečnej reči následne prokurátor súdu odporučil prihliadnuť na postoj obžalovaných, ktorí trestnú činnosť priznali. Väčšine obžalovaných tak navrhol podmienečné tresty spojené s peňažnými trestami v rozmedzí od 5-tisíc do 100-tisíc eur.

Výnimkou je len Anton B., ktorý je momentálne vo výkone trestu, preto prokurátor navrhol súhrnný trest dva roky a desať mesiacov.

Finančné dary za oslobodenie

Podnikateľ známy ako „Veľký Fero“ je obžalovaný, že vo viacerých prípadoch preberal finančné dary v hodnote tisícov až desaťtisícov eur, ktoré neskôr poskytoval sudcom žilinských súdov.

Tí mali za finančné čiastky ovplyvniť rozhodnutia v prejednávaných veciach. Išlo napríklad o rozhodnutia o prepustení z väzby, podmienečnom prepustení z výkonu trestu a tiež zabezpečenie oslobodenia spod obžaloby.

Sudcovia, ktorí podľa policajného vyšetrovania finančné čiastky preberali, sú stíhaní v rámci akcie Plevel.

Viac k téme: korupcia, mafia, policajná akcia, trestný čin, úplatky

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie