• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Sociálne siete sú na Slovensku obľúbené, podľa prieskumu ich využíva takmer 60 percent ľudí

Sociálne siete sú na Slovensku obľúbené, podľa prieskumu ich využíva takmer 60 percent ľudí

Slovensko tak presahuje priemer Európskej únie, ktorý je na úrovni 54 percent.

7.7.2020 (Webnoviny.sk) - Takmer 60 percent Slovákov využíva sociálne siete. Vyplýva to z prieskumu Eurostatu, ktorý zisťoval, či ľudia vo veku 16 až 74 rokov aspoň raz sa posledné tri mesiace nejakým spôsobom využili sociálnu sieť, čo zahŕňa napríklad vytvorenie profilu, pridanie príspevku či inú formu interakcie.

Dáni využívajú sociálne siete najviac

Z prieskumu Eurostatu vyplýva, že 59 percent Slovákov využíva sociálne siete. To je rovnaké číslo ako v prípade Česka.

Z Visegrádskej štvorky (V4) ich najviac využívajú Maďari (69 percent) a najmenej Poliaci (53 percent). Krajinou s najväčším percentuálnym pomerom používateľov je Dánsko (81 percent) a Belgicko (76 percent). Najmenší pomer používateľov majú Francúzi a Taliani (42 percent).

Skoro 90 percent mladých Slovákov využíva sociálne siete

V prípade vekovej skupiny 16 až 24 rokov využíva sociálne siete 89 percent mladých Slovákov, čo je najnižší pomer z krajín V4. V Poľsku je to 92 percent, v Rakúsku 94, v Česku 96 a v Maďarsku 93 percent. Priemer EÚ je 86 percent. Najvyšší podiel majú Cyprus a Spojené kráľovstvo (98 percent).

Z vekovej skupiny 65 až 74 rokov využíva sociálne siete 14 percent Slovákov, priemer EÚ je 18 percent. Najmenej ich využívajú starší Bulhari (8 percent) a najviac Dáni (51 percent).

Využívanie sociálnych sietí sa zvýšilo

Od roku 2011, kedy začal Eurostat tieto merania robiť, je pri priemere EÚ vo využívaní sociálnych sietí nárast takmer 20 percentný (36 percent v roku 2011).

Na Slovensku vtedy sociálne siete využívalo 48 percent všetkých ľudí, z toho 91 percent vo veku 16 až 24 rokov a tri percentá vo veku 65 až 74 rokov.

Viac k téme: Eurostat, prieskum, sociálne siete

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie