• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Sme rodina sa zdrží pri odvolávaní Mikulca. Nebudem pomáhať opozícii zosadiť vlastného ministra, tvrdí Kollár

Sme rodina sa zdrží pri odvolávaní Mikulca. Nebudem pomáhať opozícii zosadiť vlastného ministra, tvrdí Kollár

Parlament bude odvolávať ministra vnútra v stredu 30.

27.3.2022 (Webnoviny.sk) - Hnutie Sme rodina sa zdrží pri odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Predseda hnutia Boris Kollár to povedal v relácii V politike na TA3. Zdôraznil, že ho mrzí krízová komunikácia šéfa rezortu vnútra.

Parlament bude odvolávať ministra vnútra v stredu 30. marca na mimoriadnej schôdzi na návrh strany Smer - sociálna demokracia. Dôvodom sú zmluvy štátu pre firmy, ktoré riešia manažment utečeneckej krízy v súvislosti s vojnou na Ukrajine.

Predseda parlamentu uviedol, že sa Mikulca v pondelok na koaličnej rade bude pýtať, za akých okolností vybral danú firmu. Skonštatoval však, že na jeho odchod netlačí. „Nebudem pomáhať opozícii zosadiť vlastného ministra,“ dodal.

Mikulec je kšeftár, podvodník a zločinec. Podľa Fica dohadzuje štátne zákazky „svojim ľuďom“

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) je „kšeftár, podvodník a zločinec“ a najlepšie riešenie pre Slovensko bude, keď odíde z funkcie. Na tlačovej besede to vyhlásil predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico.

Typický stranícky klientelizmus

Podľa šéfa Smeru musí Mikulec skončiť, pretože rezort vnútra podpísal rámcovú zmluvu za 2,5 milióna eur s firmou Dustream production. Tá má zabezpečiť manažment procesu evidencie, transportu a starostlivosti o utečencov.

„Toto je typický stranícky klientelizmus ako vyšitý. Toto je prípad, kde je preukázateľné prepojenie firiem na predsedu vlády Hegera, alebo keď poskytovali služby OĽaNO,“ povedal šéf Smeru-SD.

Podľa neho išlo vďaka vyhlásenej mimoriadnej situácii o priame zadávanie zákaziek, „vyhadzovanie peňazí do luftu“ a „osobný kšeft“ ministra vnútra.

Najodvolávanejší minister

Predseda Smeru-SD uviedol, že minister Mikulec má vážny problém, keď koaliční partneri hovoria, že ho nebudú obhajovať a že budúcnosť ministra je v rukách premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) a hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Fico dodal, že je veľmi zvedavý, kto z koalície bude Mikulca ochraňovať.

Parlament má na budúci týždeň v stredu na mimoriadnej schôdzi odvolávať Mikulca na návrh Smeru-SD. Dôvodom sú zmluvy štátu pre firmy, ktoré riešia manažment utečeneckej krízy v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Mikulec čelil odvolávaniu v parlamente naposledy minulý mesiac vo februári.

Smer-SD sa nevzdáva a opäť sa pokúsi odvolať Mikulca, vraj nedokáže riadiť utečeneckú krízu

Poslanci strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) opätovne predložili do parlamentu návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OľaNO) z funkcie. Okrem 27 poslancov strany Smer-SD sa pod návrh podpísali aj traja nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu. V tlačovej správe o tom informoval tlačový odbor strany.

Smer-SD návrh na odvolanie odôvodňuje tým, že Mikulec kriticky nezvláda riadenie utečeneckej krízy, ktorú spôsobil vojenský konflikt na Ukrajine.


„Minister vnútra niekoľkokrát opakoval, že Slovensko je na prípadnú migračnú vlnu z Ukrajiny pripravené a štát má situáciu pod kontrolou. Skutočnosť však bola taká, že štát v koordinácii a riadení utečeneckej krízy kriticky zlyhal, pričom všetku dôležitú prácu odvádzali bežní ľudia, dobrovoľníci a samosprávy,“ uvádza strana v stanovisku.


Schôdza o odvolávaní ministra musí byť podľa zákona predsedom Národnej rady SR zvolaná do siedmich dní.

Smer-SD plánuje ďalší veľký protest a Fico by rád odvolal aj viacerých ministrov

Opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) uvažuje nad zvolaním veľkého protestného zhromaždenia.


Na tlačovej besede to uviedol predseda strany Smer-SD Robert Fico po tom, čo parlament neschválil program mimoriadnej schôdze k vážnym sociálnym dopadom, ktoré sa týkajú nežiadúceho vývoja cien potravín a základných potravinových komodít.


Zhromaždenie bude podľa šéfa Smeru-SD nasmerované „proti vojnovým štváčom, ako Čaputová, Heger, Korčok a ďalší" a tiež proti zdražovaniu a pokusom vlády zastaviť dodávky ruského plynu a ropy na Slovensko.

Nasledovať by malo odvolávanie

Fico pripustil, že môže nasledovať aj odvolávanie ministrov na mimoriadnej schôdzi, kde by predstavili svoje návrhy proti zdražovaniu.


Povedal, že Smer-SD sa bude orientovať na ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) a ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana (nom. OĽaNO). „V krátkom čase padne rozhodnutie,“ poznamenal.

Pôjdu hlavne po Mikulcovi

Podľa Fica Smer-SD „pôjde“ v prvom rade po Mikulcovi za „škandalózne zmluvy“ v súvislosti s prechodom utečencov cez územie SR. Fico upozornil, že sa zneužíva mimoriadna situácia a zákazky dostávajú priamym zadaním firmy, ktoré nemajú kapacity a skúsenosti na to, čo majú zabezpečiť.

Vláda na čele s OĽaNO panuje už dva roky, premiér Heger sa pochválil úspechmi

Doterajšie dva roky vládnutia boli najnáročnejšie v novodobej histórii Slovenska. Ďalšie volebné obdobie bude kľúčové v tom, či sa vrátime späť k vláde korupcie a úpadku, alebo pôjdeme naďalej dopredu. Na sociálnej sieti to uviedol premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Práve v pondelok uplynuli dva roky, odkedy prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vládu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) zloženú zo strán Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sme rodina, Sloboda a Solidarita a Za ľudí. Vlani na jar Matoviča nahradil na čele vlády Heger.

Pozitívne zmeny a reformy

Premiér vyhlásil, že počas pandémie koronavírusu sa vláda snažila priniesť prvé pozitívne zmeny, či už v podobe legislatívnych opatrení alebo reforiem. Európskej komisii medzi prvými krajinami odovzdala Plán obnovy a odolnosti SR.

„Podarilo sa nám po vyše 12-ročnom reformnom bezvetrí presadiť kľúčové reformy v oblasti zdravotníctva, reformu optimalizácie siete nemocníc a reformou národných parkov sme povýšili ochranu našej cennej prírody. Ako antikorupčná vláda sme rozviazali orgánom činným v trestnom konaní ruky, postavili sa za poctivých vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí priniesli prvé výsledky v očiste Slovenska od skorumpovanej chobotnice," vyhlásil premiér Heger.

Prijímanie zodpovedných rozhodnutí

Doplnil, že teraz sa čelí vojne na Ukrajine. Podľa neho možno vláda nesplnila očakávania všetkých občanov, ale rozhodne stojí na strane dobra a prijíma zodpovedné rozhodnutia.

„Popritom všetkom zvádzame však jeden z najnáročnejších zápasov, a to zápas o charakter Slovenska. V sieti konšpirácií a zloby, ktoré chrlia naši opoziční lídri, len aby sa vrátili ku korytu a zmarili všetko dobré, čo sme na Slovensku zaviedli," povedal premiér s tým, že ľudia na Slovensku chcú žiť v modernej, zdravej, vzdelanej demokratickej a prosperujúcej krajine.


„Pre vás tento boj nikdy nevzdáme a budeme naďalej pokračovať v ceste, ktorou sme sa rozhodli ísť. Tá cesta má síce veľa nástrah a skratiek vedúcich do slepých uličiek, ale my sa nenecháme odstrašiť, ani vybočiť," dodal predseda vlády.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie