• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Slovensko sa rozdelí na dve časti, zmení sa zákaz vychádzania a ďalšie opatrenia

Slovensko sa rozdelí na dve časti, zmení sa zákaz vychádzania a ďalšie opatrenia

Vo všetkých okresoch budú platiť výnimky zo zákazu vychádzania a rôzne typy opatrení.

30.4.2021 (Webnoviny.sk) - Slovensko sa od pondelka rozdelí do dvoch častí, bordovej a červeno-ružovej. Platiť v nich budú rôzne typy opatrení. V prípade bordových okresov, teda v treťom stupni varovania, bude platiť aj naďalej od 3. mája zákaz vychádzania od 5:00 do 1:00 hodiny nasledujúceho dňa.

Viac výnimiek bez testu

Pre okresy červené a ružové, teda v druhom a prvom stupni varovania, bude zákaz vykázania platiť od 21:00 do 1:00 nasledujúceho dňa. Informoval o tom počas tlačovej besedy hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Viac o téme: Koronavírus

V prípade všetkých okresov však budú platiť výnimky zo zákazu vychádzania bez testu, očkovania či potvrdenia o prekonaní ochorenia COVID-19. Tie sa budú týkať návštevy lekára či lekárne, starostlivosti o blízkeho a vychádzky so psom alebo mačkou do tisíc metrov od bydliska. Platiť budú aj pre sprevádzanie dieťaťa do jaslí, na prijímacie pohovory do škôl, na orgán činný v trestnom konaní, ako aj do prírody pre poľovníkov.

Čo sa týka zákazu vychádzania v treťom stupni, teda v bordových okresoch, výnimky v čase od 5:00 do 21:00 budú platiť napríklad pre vstup do potravín a drogérie, nákup krmiva pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti či domáce zvieratá. Tiež sa týkajú doplnenia pohonných hmôt, vychádzky za účelom preventívnej prehliadky, očkovania či COVID testu, ale aj na sobáš, pohreb a krst.

Dovolenky nebudú povolené

So sedemdňovým testom, po očkovaní a s potvrdením o prekonaní ochorenia budú môcť ísť ľudia v bordových okresoch do práce i maloobchodnej prevádzky. Zúčastniť sa budú môcť aj na hromadnom podujatí povolenom úradom verejného zdravotníctva. Akceptovať sa bude aj cesta do zahraničia, okrem dovoleniek, ktoré sú zakázané. Rovnako bude povolená cesta na úrad, ak sa úkon nedá vykonať elektronicky. Bude možné ísť aj na pohovor, prijímacie konanie, podpis pracovnej zmluvy aj na skúšky. Do školy sa takto dostanú aj vybrané skupiny študentov medicíny. Povolená bude rovnako výučba v autoškole a návšteva múzea, galérie, zoo či botanickej záhrady.

V červených okresoch budú môcť ísť ľudia do práce so 14-dňovým testom, potvrdením o očkovaní či prekonaní ochorenia. Povolená bude aj cesta do zahraničia okrem dovoleniek, a to so sedemdňovým testom. S rovnakými pravidlami budú mať povolenú cestu do školy vybrané skupiny študentov medicíny. Rovnaké pravidlá budú platiť pre účasť na štátnej skúške alebo skúške vysokej školy. Pri ružových okresoch budú podľa Mikasa platiť obdobné pravidlá, no v prípade práce bude stačiť 21-dňový test.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie