• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Slovensko potrebuje podľa Oravca voľný obchod založený na pravidlách

Slovensko potrebuje podľa Oravca voľný obchod založený na pravidlách

Ako upozornil štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Ján Oravec, vytvorenie takého systému a dohliadanie nad ním môže robiť len Svetová obchodná organizácia.

20.2.2022 (Webnoviny.sk) - Slovensko potrebuje systém pre svetový obchod, ktorý bude založený na pravidlách a ich rešpektovaní, nie na presadzovaní sily. Ako ďalej na sociálnej sieti upozornil štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Ján Oravec, vytvorenie takého systému a dohliadanie nad ním môže robiť len Svetová obchodná organizácia (WTO). On sám preto považuje jej reformu za životne dôležitú pre nás všetkých.

„Ako zástupca krajiny, ktorej ekonomika je veľmi otvorená a závislá na vývoze a dovoze, musím s poľutovaním konštatovať, že vývoj v súvislosti s WTO za posledné dva roky najviac vystihujú moje dva pocity: sklamanie a frustrácia. Sklamanie je dôsledkom neschopnosti WTO prijať rýchlu odpoveď v reakcii na pandémiu. Frustráciu vyvoláva roky neuskutočnená reforma fungovania WTO," skonštatoval Oravec.

Nádejou na zmenu môže byť podľa neho rozbiehajúca sa činnosť Trade and Technology Council (TTC), teda novej transatlantickej Rady pre obchod a technológie, v rámci ktorej môže Európska únia sformovať ekonomicky silný blok, ktorý bude spolu presadzovať reformu fungovania WTO.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie