• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Slovensko má k dispozícii ešte 1,5 milióna vakcín, najviac záujemcov je z radov detí

Slovensko má k dispozícii ešte 1,5 milióna vakcín, najviac záujemcov je z radov detí

Najviac záujemcov o očkovanie je aktuálne v kategórii do 17 rokov.

Slovenská republika má aktuálne k dispozícii 1,5 milióna dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Čo sa týka ďalšieho nákupu očkovacej látky, situáciu odborníci rezortu podľa Eliášovej pozorne sledujú a v predstihu pristúpia k ďalším potrebným krokom.

Najviac vakcín v skladoch pochádza aj naďalej od konzorcia Pfizer a BioNTech, konkrétne ide o viac ako 901-tisíc dávok Comirnaty. K dispozícii je aj takmer 304-tisíc dávok očkovacej látky Spikevax vyrobenej spoločnosťou Moderna a viac ako 295-tisíc vakcín Janssen patriacich do korporácie Johnson & Johnson.

Na podanie prvej dávky vakcíny podľa údajov zverejnených na stránke Veda pomáha čaká dokopy 2 410 Slovákov. Najviac ich je vo vekovej hranici do 17 rokov, a to konkrétne 888. Aktuálne sa očkuje v 63 nemocniciach, 15 veľkokapacitných očkovacích centrách a 15 poliklinikách. Očkuje sa aj prostredníctvom mobilných očkovacích tímov a v ambulanciách lekárov.

Viac než dve tretiny zaočkovaných Slovákov by si dali pichnúť aj tretiu dávku, očkovanie detí podporuje málokto

Slováci zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 sa k tretej dávke vakcíny stavajú pozitívne.

Viac ako dve tretiny opýtaných uviedli, že by sa nechali preočkovať.

Iba 4,1 percent uviedlo, že by nechali proti koronavírusovej infekcii zaočkovať aj svoje dieťa vo veku 5 až 11 rokov.

Väčšina rodičov je proti

Čo sa týka očkovania detí vo veku od 5 do 11 rokov, ochota zaočkovať ich proti ochoreniu COVID-19 bola u opýtaných veľmi nízka.


Iba o niečo viac ako štyri percentá účastníkov prieskumu by nechali svoje dieťa v tomto veku určite zaočkovať a iba 9,5 percent by ho nechalo asi zaočkovať.


Kladný postoj tak spolu vyjadrilo necelých 14 percent respondentov, čo je menej ako šestina všetkých opýtaných rodičov vo veku od 5 do 11 rokov.

Ľudia, ktorí nemajú deti v určenej vekovej kategórii, sa k očkovaniu stavajú pozitívnejšie. Určite s ním súhlasilo viac ako 10 percent opýtaných, a skôr s očkovaním súhlasilo necelých 18 percent.

Očkovaní rodičia podporujú očkovanie detí

Prieskum zároveň odhalil, že tí rodičia detí vo veku 5 až 11 rokov, ktorí s očkovaním súhlasia, sú výhradne očkovaní.


Medzi ostatnými účastníkmi prieskumu sa vyskytlo len nízke percento ľudí, ktorí by súhlasili s očkovaním detí, aj keď sami očkovaní nie sú.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie