• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Slovensko je ideálny priestor, zareagoval minister Sulík na investíciu Porsche

Slovensko je ideálny priestor, zareagoval minister Sulík na investíciu Porsche

Podľa ministra hospodárstva všetko nasvedčovalo tomu, že podnik plánuje na Slovensku investíciu.

19.8.2020 (Webnoviny.sk) - Slovensko je podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka ideálny priestor na priemyselné investície. Vicepremiér tak reagoval na avizovanú investíciu spoločnosti Porsche Werkzeugbau s.r.o. v Hornej Strede za približne 250 mil. eur.

Sulík mal pritom s jej predstaviteľmi stretnutie a podľa jeho slov všetko nasvedčovalo tomu, že podnik plánuje na Slovensku investíciu. Kúpili totiž takmer 30-árový pozemok, pričom na aktuálne technologické centrum potrebovali iba jeho malú časť.

Porsche štátnu pomoc zrejme nedostane

Či štát spoločnosti poskytne štátnu pomoc, ešte známe nie je, minister však tomu naklonený nie je. Skôr preferuje, aby firmy ako Porsche, mali záujem investovať na Slovensku aj bez investičných stimulov.

"Luxus a štátna pomoc sa nejak nehodia," dodal k tejto téme s tým, že investícia zároveň smeruje na západné Slovensko. Počas jeho pôsobenia na čelo rezortu hospodárstva pritom pomoc odklepli iba najmenej rozvinutým regiónom.

Fabrika by mohla dať prácu tisícke ľudí

Porsche Werkzeugbau predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie zámer "Centrum automatizácie a robotizácie automobilovej výroby Horná Streda – II. etapa - Výroba automobilových karosérií a ich častí". Tá nadväzuje na už realizovaný projekt "Porsche Werkzeugbau s.r.o. - technologické centrum".

Investícia za 250 mil. eur by mala priniesť prácu pre 1 200 zamestnancov. Začiatok výstavby avizuje fabrika na rok 2024, prevádzka by sa mala rozbehnúť o dva roky neskôr.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie