• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Slovensko dostalo od Európskej únie prvú časť peňazí, protikrízový balík pomôže viacerým projektom

Slovensko dostalo od Európskej únie prvú časť peňazí, protikrízový balík pomôže viacerým projektom

Peniaze z prvej tranže plánujú použiť najmä na podporu zdravotníctva, školstva, zamestnanosti a rozvoja regiónov.

10.8.2021 (Webnoviny.sk) - Slovensko dostalo od Európskej únie z protikrízového balíka REACT-EU prvú časť peňazí vo výške takmer 76 miliónov eur. Ako informoval vedúci tlačového oddelenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Andrej Ďuríček, celkovo by Slovensko malo získať 780 miliónov eur.

Ešte počas mája a júna Európska komisia pre SR navýšila rozpočty štyroch programov – Integrovaného regionálneho operačného programu, Operačného programu Ľudské zdroje, Operačného programu Efektívna verejná správa a Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci.

Vyhlásili prvé výzvy na predkladanie projektov

Na základe toho boli vyhlásené aj prvé výzvy na predkladanie projektov v oblasti zvýšenia dostupnosti dištančného vzdelávania a na pokračovanie projektu miestnych občianskych poriadkových služieb. Vypísaná bola aj výzva na rozširovanie kapacít základných škôl v Bratislavskom kraji v objeme 40 miliónov a výzva na zvýšenie kvality odborného vzdelávania v Banskobystrickom kraji v hodnote viac ako šesť miliónov eur.

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) vyhlásila, že pomocou financií z nástroja REACT-EU môžu navýšiť jednotlivé operačné programy.

Zvýšiť plánujú dostupnosť dištančného vzdelávania

Peniaze zároveň plánujú použiť najmä na podporu zdravotníctva, školstva, zamestnanosti a rozvoja regiónov. Podotkla, že práve tieto oblasti boli pandémiou najviac zasiahnuté.

„Pandémiu sme, žiaľ, ešte neporazili. V prvej aj druhej vlne boli žiaci a študenti ukrátení o vyučovanie v školách a museli prejsť na dištančné vzdelávanie. Nebolo to jednoduché a nie všetci dokázali hladko prejsť na vyučovanie prostredníctvom internetu. Preto jednou z našich priorít, kam budeme z nástroja REACT-EU investovať, bude práve zvýšenie dostupnosti dištančného vzdelávania,“ konštatovala.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie