• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Slovensko čaká každý týždeň masívne celoplošné testovanie

Slovensko čaká každý týždeň masívne celoplošné testovanie

Dnes je v nemocniciach viac ako 3 292 pacientov s ochorením na koronavírus, z nich je približne 250 pacientov na umelej pľúcnej ventilácii.

Najneskôr od budúceho víkendu plánujú začať s masívnym plošným testovaním.

Prvý víkend by mali testovať všetky okresy a následne v tom okrese chcú testovať dovtedy, kým incidencia neklesne pod 0,5 %.

Na tomto sa zatiaľ v pondelok neoficiálne dohodla vláda. O ďalšom pláne budú následne ešte rokovať. „My dostávame ako Ministerstvo vnútra SR veľmi veľa žiadostí od samospráv, aby sme boli nápomocní. Pretože chcú testovať,“ doplnil šéf rezortu vnútra Roman Mikulec.

Testy už nebude nakupovať Sulík

Čo sa týka nákupu testov, Matovič nechá „dobehnúť“ súčasné zmluvy. Avšak pri ďalších nákupoch vezme kompetenciu ministrovi Sulíkovi.

Pri otázke, že ak by prišiel návrh na odvolanie Sulíka, či by ho klub OĽaNO podržal, Matovič povedal, že v súčasnosti je pre neho podstatné uskutočniť plán celoplošného testovania. „Odložme nepodstatné otázky, keď to budeme mať za sebou,“ povedal Matovič.


V tomto období je podľa premiéra lepšie, keď minister hospodárstva ostane ministrom hospodárstva. „Ak ostane v tíme, tak sa nakoniec začne správať zodpovedne, aspoň v to verím. Možno sa len nechal uniesť snahou získavať percentá,“ uviedol Matovič.

Dnes je v nemocniciach viac ako 3 292 pacientov s ochorením na koronavírus, z nich je približne 250 pacientov na umelej pľúcnej ventilácii. Ďalšie desiatky sú podľa slov ministra zdravotníctva Mareka Krajčího na podporných ventilačných režimoch.


Na Slovensku zároveň prebieha aj očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19, k 8. januáru 2021 bolo zaočkovaných viac ako 26 tisíc osôb v prvej línii.

Zábery reality Slovenských nemocníc verzus pochybovači! (video)

Všetko o vakcínach proti COVID-19. Ktorá je najúčinnejšia a aké sú ich nežiaduce účinky?

KORONAVÍRUS: Škandál Dominiky Cibulkovej rieši už aj Matovič



Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie