• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Slovenskí vojaci pomôžu pri likvidácii požiaru v Českom Švýcarsku, Naď do zasiahnutej oblasti poslal aj vrtuľník

Slovenskí vojaci pomôžu pri likvidácii požiaru v Českom Švýcarsku, Naď do zasiahnutej oblasti poslal aj vrtuľník

Pri hasení pomáha aj vrtuľník Mi171 OM-BYH z Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR.

28.7.2022 (Webnoviny.sk) - Vláda vo štvrtok na mimoriadnom rokovaní schválila vyslanie do 30 príslušníkov Ozbrojených síl SR (OS SR) spolu s vrtuľníkom UH-60M Black Hawk s hasiacim modulom a príslušnou kolesovou technikou na pomoc v boji proti lesnému požiaru, ktorý vypukol v českom národnom parku České Švajčiarsko.

Pomoc pri hasení obrovského požiaru

„Pomoc Českej republike som avizoval ihneď po dodržaní protokolov, ktoré boli nutné po nasadení našich vojakov a techniky v Slovinsku. Zároveň ďakujem profesionálom z ozbrojených síl za pripravenosť a odhodlanie pomáhať všade tam, kde je to potrebné,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) po mimoriadnom rokovaní vlády.

Lesný požiar v Národnom parku České Švajčiarsko vyčíňa už piaty deň a hasičom sa ho stále nepodarilo uhasiť.

Zničených sú stovky hektárov lesa

Oheň už zničil viac ako 1 600 hektárov lesa a slovenskí hasiči sa aktívne podieľajú na zdolávaní tohto rozsiahleho požiaru. Pri hasení pomáha aj vrtuľník Mi171 OM-BYH z Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR, ktorý včera vykonal 90 zhodov na požiarisko.

V stredu popoludní ich českí kolegovia požiadali o vytvorenie plniaceho miesta pomocou fireflexu s objemom 54-tisíc litrov vody. Ten sa podarilo postaviť a plne sprevádzkovať na východnej strane požiaru pri dedinke Mezna.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie