• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Slovenská pošta pracuje v štandardnom režime, niektoré pobočky však majú obmedzené otváracie hodiny

Slovenská pošta pracuje v štandardnom režime, niektoré pobočky však majú obmedzené otváracie hodiny

Slovenská pošta má mimo pracoviska asi 13 percent zamestnancov, z toho sú asi dve stovky v povinnej karanténe.

19.11.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenská pošta naďalej zabezpečuje svoje služby v štandardnom režime, pričom obmedzenia v otváracích hodinách pre verejnosť sú len na 31 pobočkách z vyše 1 500 pobočiek. Počet zamestnancov pošty, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, sa pohybuje okolo 110, pričom pošta má celkovo 13 000 pracovníkov.

Ako ďalej uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková, približne 200 zamestnancov pošty je v povinnej karanténe. Ďalšia časť zamestnancov je práceneschopná z iného dôvodu ako pandémia koronavírusu, ďalšia časť čerpá dovolenku. V dnešný deň, 19. novembra, bolo mimo pracoviska asi 13 percent zamestnancov.

"Slovenská pošta a všetci jej zamestnanci prísne dbajú na dodržiavania hygienických pravidiel na všetkých pracoviskách pošty, či už tam, kde sa pohybujú klienti, alebo aj v priestoroch, kde sú pracovníci. Klienti pošty sú občanmi, ktorým z núdzového stavu vyplývajú povinnosti, a tak, ako je to vo všeobecnej populácii, aj medzi našimi klientmi sa nájdu takí, ktorí opatrenia nedržiavajú dôsledne. Našťastie, ich počet nie je vysoký," dodala Iveta Dorčáková.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k téme: Koronavírus, otváracie hodiny

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Voľba predsedu Hlasu bude podľa Rašiho na prelome mája a júna, v hre je Saková aj Šutaj Eštok

volba predsedu hlasu bude podla rasiho na prelome maja a juna v hre je sakova aj sutaj estok

20.4.2024 (SITA.sk) - Voľba predsedu strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) sa musí uskutočniť pred inauguráciou zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Ten je predsedom strany od jej vzniku.

Na prelome mája a júna tohto roku sa uskutoční snem Hlasu-SD, kde si jeho členovia zvolia nového predsedu. Informoval o tom minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) v relácii Sobotné dialógy verejnoprávneho média RTVS.

„Žiadne meno zatiaľ nepadlo, nepadlo ani meno ministerky hospodárstva Denisy Sakovej (Hlas-SD). Dohoda je, že to bude niekto z podpredsedov strany alebo generálny manažér strany Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Druhá dohoda je, že sa chceme vyhnúť vnútrostraníckym primárkam alebo bojom. Chceli by sme to urobiť tak, že sa vedenie strany a predsedníctvo dohodne na jednom kandidátovi a tento kandidát bude predstavený snemu ako spoločné rozhodnutie," povedal Raši.

Viac k téme: Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, predseda Hlasu
Zdroj: SITA.sk - Voľba predsedu Hlasu bude podľa Rašiho na prelome mája a júna, v hre je Saková aj Šutaj Eštok © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie