• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Slovan čaká v Gruzínsku náročná odveta proti Batumi. Ideme sa pobiť o postup, vyhlásil obranca Abena

Slovan čaká v Gruzínsku náročná odveta proti Batumi. Ideme sa pobiť o postup, vyhlásil obranca Abena

V prvom súboji 1.

12.7.2022 (Webnoviny.sk) - Futbalistov Slovana Bratislava čaká už v stredu 13. júla odvetný duel 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov 2022/2023 na pôde úradujúceho gruzínskeho šampióna FC Dinamo Batumi.

Musia podať lepší výkon

"Belasí" to na čiernomorskom pobreží nebudú mať jednoduché, pretože v prvom stretnutí na vlastnom štadióne len remizovali 0:0 a u súpera ich čaká búrlivá kulisa, keďže 20-tisícový štadión domáceho kolektívu je už vypredaný.

Ak chcú zverenci trénera Vladimíra Weissa staršieho pomýšľať na postup do 2. kvalifikačného kola, musia v Gruzínsku predviesť omnoho lepší výkon ako v prvom stretnutí. Pomôcť k tomu by im mali aj traja futbalisti z Gruzínska - Guram Kašia, Jaba Kankava a Giorgi Čakvetadze.

Vysoká vlhkosť vzduchu

Okrem nového prostredia si hráči Slovana musia zvykať v porovnaní s Bratislavou aj na mimoriadne vysokú vlhkosť vzduchu.

"Mali by sme sa koncentrovať len na zápas a neriešiť počasie ani nič iné naokolo. Vieme, že bude vypredané, no z búrlivej atmosféry môžeme vyťažiť aj my. Čaká nás náročný duel a sme si dobre vedomí, že ten, kto vyhrá, postúpi ďalej. My urobíme na ihrisku všetko pre to, aby sme boli víťazmi my," cituje oficiálny web bratislavského klubu 22-ročného ofenzívneho futbalistu Giorgiho Čakvetadzeho.

Ten do Slovana prišiel nedávno na ročné hosťovanie z belgického klubu KAA Gent.

Potrebujeme zvládnuť úvodné minúty

Podmienky v Gruzínsku okrem tria domácich reprezentantov pozná aj hlavný kouč slovenského šampióna, Vladimír Weiss st. spolu so svojím asistentom Borisom Kitkom a kondičným špecialistom Romanom Švantnerom v minulosti pôsobili pri gruzínskej reprezentácii.

Dvadsaťsedemročný obranca Myenty Abena pred odvetou očakáva, že v úvode súboja domáci budú hrať mimoriadne aktívne.

"Batumi sa bude snažiť na nás vybehnúť, plný dom ich bude hnať dopredu. Potrebujeme zvládnuť úvodných 10-15 minút. Nezabúdajme, že doma sme mali vyloženejšie šance než oni. Chýbali góly, no som presvedčený, že prídu. Najdôležitejšie je, aby sme boli odhodlaní a ostrí. Ideme sa pobiť o postup,“ poznamenal 27-ročný reprezentant Surinamu.

V druhom kole s Ferencvárosom

Ak "belasí" úspešne prekonajú gruzínsku prekážku, v 2. kvalifikačnom kole LM na nich čaká postupujúci z dvojice Ferencváros Budapešť (Maď.) - Tobol Kostanaj (Kaz.), prvý duel v Kazachstane sa skončil bez gólov.

Ak úradujúci slovenský šampión neuspeje, "presunie" sa do 2. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy a v ňom vyzve menej úspešný tím z 1. kvalifikačného kola LM - poľský KKS Lech Poznaň alebo FK Karabach z Azerbajdžanu.

V prvom súboji Poliaci zvíťazili doma 1:0, odveta je na programe už v utorok 12.7.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie