• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Slováci chcú mať otvorené školy aj pri zhoršujúcej sa situácii, ukázal prieskum

Slováci chcú mať otvorené školy aj pri zhoršujúcej sa situácii, ukázal prieskum

Výskum sa realizoval na vzorke viac ako tisíc ľudí naprieč Slovenskom počas siedmich dní od 10. januára.

Slovensko chce mať otvorené školy aj pri zhoršujúcej sa epidemickej situácii. Vyplýva to z výsledku prieskumu verejnej mienky, ktorý v štvrtok predstavil minister školstva Branislav Gröhling (SaS) počas brífingu počas jeho pracovného výjazdu v Levoči.

Z oslovených respondentov sa podľa jeho slov 82,3 percenta vyjadrilo za otvorené školy aj pri zhoršujúcej sa situácii, približne 13 percent hovorilo o tom, že by školy mali byť zatvorené a 4,7 percenta sa k tomu vyjadriť nevedelo.

Výskum sa realizoval na vzorke viac ako tisíc ľudí naprieč Slovenskom počas siedmich dní od 10. januára.


„Toto je opätovne jasný signál k tomu, že školy by mali ostať otvorené, že musíme trošku zvládať aj tlak aj opatrenia, ktoré sú, ale vzdelanie je veľmi dôležité a takto k tomu pristupujú aj okolité krajiny,“ poznamenal na margo výsledkov Gröhling.

Gröhling je proti celoplošnému zatváraniu

Minister rovnako nie je za celoplošné zatváranie škôl na Slovensku, ale skôr podľa jednotlivých škôl, v ktorých riaditelia môžu prerušiť vzdelávanie v triedach.


„Ak by situácia potenciálne dosiahla určitý stupeň, tak sú tam ďalšie mechanizmy na to, aby sme vedeli prerušiť vyučovanie, ale nie celoplošne. Nemôžeme urobiť to, že ak dve tretiny škôl nemali za posledný týždeň žiadnu triedu v karanténe, my ich zatvoríme,“ argumentoval. Túto situáciu je podľa jeho slov potrebné zvládnuť, aj keď čísla pozitívnych na ochorenie COVID-19 narastajú v školstve aj v celej spoločnosti.

„Nemôžeme robiť rozhodnutia ohľadom vzdelávania a budúcnosti našich detí celoplošne“ dodal.

Cieľom je individuálna izolácia

Aj v štvrtok Gröhling ocenil skrátenie karantény na päť dní. Zároveň poukázal na cieľ zaviesť individuálnu izoláciu. To by znamenalo, že do izolácie by išiel iba daný pozitívny žiak a ostatní, ktorí sú zdraví, budú môcť po pretestovaní reálne fungovať v škole a vzdelávať sa.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie