• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Slafkovský má výnimočný talent a mohol by byť draftovou jednotkou, Nemec vytvoril juniorský rekord obrancu

Slafkovský má výnimočný talent a mohol by byť draftovou jednotkou, Nemec vytvoril juniorský rekord obrancu

Goran Stubb zhodnotil slovenských hokejistov Juraja Slafkovského a Šimona Nemca, ktorí by mali byť žiadaní na drafte nováčikov.

25.5.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský a Šimon Nemec patria medzi najsledovanejších mladých hráčov, ktorí budú dostupní klubom zámorskej NHL na tohtoročnom drafte nováčikov. Obaja boli súčasťou bronzového tímu na ZOH v Pekingu, v sezóne 2021/2022 sa stali vicemajstrami v najvyšších mužských súťažiach a aktuálne reprezentujú Slovensko na MS 2022 vo Fínsku.

Viac o téme: MS v hokeji 2022

Zatiaľ čo Slafkovský by mohol byť draftovou jednotkou, o Nemcovi sa uvažuje ako o najvyššie draftovanom obrancovi v tomto roku. Vstupný draft nováčikov do NHL sa uskutoční 7. a 8. júla v hale Bell Centre v kanadskom Montreale.

Dominantný a rýchly hráč 

"Slafkovský je juniorský hráč v mužskom tele s výnimočným talentom. Má robustnú postavu, rýchlosť, vyváženosť aj správny prístup k hokeju. Je fantastický v napádaní protihráča s pukom a jeho napádanie v obrannom pásme je neuveriteľné. Je to dominantný hráč," opísal 18-ročného útočníka riaditeľ európskeho skautingu v NHL Goran Stubb v rozhovore pre oficiálny web profiligy.

Najužitočnejšieho hráča a najlepšieho strelca olympijského hokejového turnaja v Pekingu porovnal s Fínom Joakimom Kemellom, ktorý skončil za Košičanom druhý v konečnom preddraftovom rebríčku hráčov pôsobiacich v Európe: "Slafkovský je robustnejší a vyspelejší, Kimmel je zase obratnejší a tiež sa nebojí tvrdej hry. Je veľmi dobrý v hre pred bránkou súpera a dokáže strieľať góly."

Najvyššie draftovaný Slovák

Slafkovský, ktorý si v uplynulom ročníku zahral vo finále play-off fínskej Liigy s klubom TPS Turku, by mohol byť v lete celkovou dvojkou tohtoročného draftu NHL. Očakáva sa, že ako prvého si víťazný klub v draftovej lotérii, Montreal Canadiens, vyberie kanadského centra Shanea Wrighta z tímu Kingston Frontenacs z OHL, ktorý je lídrom preddraftového rebríčka korčuliarov pôsobiacich v Severnej Amerike. Doposiaľ najvyššie draftovaným Slovákom je Marián Gáborík, ktorého si klub Minnesota Wild vybral v roku 2000 z tretej pozície.

Súboj o najvyššie draftovaného obrancu v roku 2022 zvádzajú na diaľku Nemec s Davidom Jiříčkom, ktorý hrá za Česko na MS vo Fínsku. "Nemec je robustnejší a má profesionálnejší herný štýl. Je skôr tvorca hry a nahrávač. Niekedy však zbytočne často prihráva a namiesto toho, aby vystrelil, chce poslať spoluhráčovi perfektnú prihrávku. Jiříček sa rád zapája do útokov, vytvára ofenzívu a strieľa na bránku tak často ako sa len dá. Obaja sú veľmi výbušní a veľmi zruční hráči a pre oboch je dobré, že už vo veku 18 rokov hrajú na majstrovstvách sveta," zhodnotil Stubb.

Nemec vytvoril juniorský rekord

Nemec v sezóne 2021/2022 žiaril v slovenskej extralige v drese vicemajstra HK Nitra. Osemnásťročný rodák z Liptovského Mikuláša vytvoril juniorský rekord obrancu v najvyššej súťaži na Slovensku s 26 bodmi (1+25) v 39 dueloch základnej časti.

Len útočníci Marián Hossa a Marián Gáborík ich nazbierali viac ako juniori. Stal sa tiež historicky najproduktívnejším juniorom v play-off so 17 bodmi (5+12) v 19 stretnutiach. Jeho priemer 0,9 bodu na zápas je druhý najvyšší v histórii po tom Gáboríkovom.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie