• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Slafkovský aj Nemec majú za sebou rozhovory s klubmi v rámci NHL Combine, pred draftom si veria

Slafkovský aj Nemec majú za sebou rozhovory s klubmi v rámci NHL Combine, pred draftom si veria

Slafkovský sa môže stať najvyššie draftovaným Slovákom do NHL v histórii, Nemec by mohol byť najvyššie draftovaným obrancom v tomto roku.

4.6.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský a Šimon Nemec už majú za sebou rozhovory so zástupcami klubov zámorskej NHL na preddraftovom testovaní hráčov NHL Combine v americkom Buffale.

Slafkovský absolvoval spolu 14 stretnutí, boli medzi nimi aj zástupcovia klubov New Jersey Devils, Montreal Canadiens a Arizona Coyotes, ktoré majú prvé tri voľby na tohtoročnom drafte nováčikov. Nemec komunikoval s členmi 21 mužstiev profiligy.

Slafkovský by mohol ísť za Tatarom

Obaja vynechali kondičné testovanie pred vstupným draftom, ktorý sa uskutoční 7. a 8. júla v kanadskom Montreale.

Očakáva sa, že Slafkovského by si mohli z celkovej druhej pozície vybrať "diabli", za ktorých hráva aj Tomáš Tatar. Obaja boli spoluhráčmi na MS vo Fínsku.

"Pýtal som sa ho, ako to funguje v New Jersey. Viem, že tam hrajú aj Jack Hughes a Nico Hischier. Nepoznám ich osobne, ale sledoval som ich. Tomáš mi povedal, že by bolo pekné, keby som s ním mohol hrať v jednom tíme, ale uvidíme. Keď som ľuďom z New Jersey povedal, že poznám Tatara, spýtali sa ma, čo mi o nich hovoril. Boli to len dobré veci," povedal 18-ročný útočník z Košíc pre oficiálny web NHL.


Najužitočnejší hráč a najlepší strelec olympijského hokejového turnaja v Pekingu sa vyjadril aj na adresu Hughesa: "Má šikovné ruky, rád korčuľuje a tvorí hru."

Nemec chce hrať medzi mužmi

Líder konečného preddraftového rebríčka hráčov pôsobiacich v Európe napokon prezradil aj niečo o svojom hernom štýle: "Rád hrám tvrdo v rohoch klziska, som dobrý v práci s pukom a dokážem aj tvoriť hru. Veľa ľudí si podľa mňa myslí, že nedokážem tvoriť hru alebo že moje hokejové IQ nie je také vysoké, ale ja som s tým celkom spokojný. Samozrejme, stále na tom môžem trochu popracovať, ale myslím si, že to pre mňa vyzerá dobre."

Nemec priznal, že by chcel pokračovať v kariére v Severnej Amerike: "Možno v AHL alebo možno aj v NHL, nikdy neviete."


V kanadskej juniorskej lige CHL vlastní jeho hráčske práva tím Cape Breton Eagles z quebeckej podsúťaže QMJHL, no úradujúci vicemajster slovenskej extraligy s HK Nitra chce hrať medzi mužmi.


"Odohral som dve sezóny proti mužom v extralige, takže si myslím, že je pre mňa lepšie hrať minimálne v AHL. Pýtali sa ma na to aj skauti NHL pri rozhovoroch a povedal som im, že chcem hrať tu," pokračoval 18-ročný rodák z Liptovského Mikuláša.

Najlepší obranca na drafte

Držiteľ extraligového rekordu v počte bodov obrancu v jednom play-off je pred draftom sebavedomý.

"Myslím si, že som najlepším obrancom na tohtoročnom drafte. Som obojsmerný bek, hrám naozaj dobre v presilových hrách, moje hokejové IQ je veľmi vysoké a dobre korčuľujem," vymenoval svoje silné stránky Nemec, ktorý tiež prezradil mená svojich obľúbených hráčov v NHL: "Rád sledujem Calea Makara, Adama Foxa alebo Romana Josiho."

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie