• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Skupina Desmod a Robo Šimko predstavila nový singel S láskou (video)

Skupina Desmod a Robo Šimko predstavila nový singel S láskou (video)

V klipe stvárnili hlavných protagonistov mladí herci z Divadla Andreja Bagara v Nitre. Okrem nich si v klipe zahrali aj členovia skupiny.

Skupina Desmod a Robo Šimko predstavila nový singel S láskou, ku ktorému nakrútili aj videoklip, v ktorom je zvýraznená úzka prepojenosť emócií lásky a nenávisti, ktorá môže aj zabíjať.

„Zámerom bolo podčiarknuť zmätenosť v prirodzenom ľudskom cite, akým je láska. Prirovnaním 'ako sériový vrah' som chcel upozorniť na kontrast tejto emócie, v momentoch, keď do nej prichádza aspekt sebeckosti, ktorý ďalej vyvoláva pocit pripútanosti, čoho dôsledkom môže byť v určitých momentoch aj zločin.

Tento fenomén sa často prejavuje žiarlivosťou, ktorá v extrémnych prípadoch dokáže dokonca zabíjať. Dnes ho poznáme ako zločiny z lásky. To len poukazuje na to, že medzi láskou a šialenstvom je veľmi tenká hranica,“ uviedol spevák skupiny a spoluautor textu Robo Šimko.

V klipe stvárnili hlavných protagonistov mladí herci z Divadla Andreja Bagara v Nitre. Okrem nich si v klipe zahrali aj členovia skupiny. Režisérsku taktovku nad celým videoklipom prevzal gitarista skupiny Richard Synčo Synčák.


„V prvom rade sme klip robili tak, aby si v ňom každý našiel niečo svoje. Leitmotívom je hra s citmi, nenaplnená láska pri hľadaní partnera, proste to, ako človek občas hľadá, ale nie vždy to dopadne podľa jeho predstáv,“ doplnil Synčák.

Radůza vydá v marci dvojalbum Nebe je odemčené

Česká pesničkárka Radůza vydáva nový album Nebe je odemčené. Pôvodne malo ísť o klasický jednodiskový počin, no napokon sa z neho neplánovane vyvinul vydarený dvojalbum.


Prvý disk kompletu Radůza nazvala Kerosin a druhý Nezhasínej.


Kerosin pôvodne zamýšľala nahrať sama live s publikom ako návrat k svojim pesničkárskym koreňom.


Prvé nahrávky však napokon vznikali vinou pandémie v štúdiu spoločne s jej dlhodobým spolupracovníkom gitaristom Josefom Štěpánkom. Radůza tentokrát ponechala akordeón bokom a sprevádza sa na banjo a ukulele, na ktorých začala hrať práve počas lockdownu.


„Hneď na druhý deň po dokončení prvého albumu som mala toľko inšpirácie, že som začala skladať ďalšie piesne, a tak sa nakoniec vydanie dvojalbumu ponúklo samo,“ spomína Radůza.

K nahrávaniu druhého disku kompletu Nebe je odemčené, ktorý nesie názov Nezhasínej, si už Radůza prizvala ďalších muzikantov. Spoločne s Josefom Štěpánkom si zahrali tiež s Milošom Dvořáčkom (bicie), Janom Steinsdorferom (klavír, klávesy) a Janom Lstibůrkom (basová gitara). Duet Dobrý lidi naspievala s legendou českého bluegrassu Robertom Křesťanom. Vzdávajú v ňom hold všetkým ľuďom, ktorí vedia podať pomocnú ruku, ako to vraj mnohokrát zažila i sama Radůza.


Po textárskej stránke je dvojalbum Nebe je odemčené jej najotvorenejším a najintímnejším počinom. A ako hovorí, hoci po sérii koncepčných albumov chcela tentokrát napísať album nekoncepčný, tento zámer jej úplne nevyšiel.

„Vlastne ide o úprimný, miestami až surový denník posledných troch rokov môjho života. Na albume sú pesničky inšpirované domácou výučbou mojich detí, napríklad Leif Ericsson - rozmarná skladba o objavení Ameriky - či české verzie piesní, ktoré rada spievam s priateľmi, ako sú Za Jordán alebo srbská Zatočme se v kole,“ približuje Radůza obsah dvojalbumu, ktorý je naplnený predovšetkým piesňami odrážajúcimi jej cestu životom.




Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie