• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Skrachovaná kryptomenová burza FTX dostane vlastný film, zaujala aj Hollywood

Skrachovaná kryptomenová burza FTX dostane vlastný film, zaujala aj Hollywood

Keďže zábavný priemysel v posledných rokoch zaznamenal úspech s filmami a seriálmi s podobným scénarom, niet divu, že sa produkčné spoločnosti predbiehajú v tom, kto dostane natáčanie príbehu o vzostupe a páde FTX.

Zábavný priemysel v poslednom období žne úspech s filmami a seriálmi, ktoré sú zamerané aj na neúspešných podnikateľov. Skrachovaná kryptomenová burza FTX, za ktorou stojí Sam Bankman-Fried, dostane vlastný film. Jeho príbeh zaujal aj známy hudobný priemysel.

Na čo sa môžeme tešiť

Kým kedysi dominantná, dnes už neexistujúca burza bojuje s bankrotom, svojim príbehom zaujala aj známy filmový priemysel Hollywood.

Príbeh má byť komplexný a zaujímavý najmä pádom finančného impéria, v ktorom si zo začiatku Bankman-Fried vďaka podnikateľským úspechom užíval luxus a pozornosť.

Prostredníctvom podvodov si v priebehu pár rokov nazhromaždil dosť slušný kapitál.

Záujemcov o príbeh s FTX pribúda

Keďže zábavný priemysel v posledných rokoch zaznamenal úspech s filmami a seriálmi s podobným scénarom, niet divu, že sa produkčné spoločnosti predbiehajú v tom, kto dostane natáčanie príbehu o vzostupe a páde FTX.


Medzi zainteresované strany, ktoré majú záujem o tento príbeh, patrí najmä Apple, producent Harryho Pottera David Heyman, streamovacia platforma Myco či Decrypt Studios. Tiež Amazon Studios, ktorý si objednal osemdielnu minisériu od režisérov Joea a Anthonyho Russových – známych pre posledné dva filmy Avengerov.

Oscarový scenárista, Graham Moore, ktorého príbeh zaujal tiež, sa rozhoduje či pôjde o televízny seriál alebo bude mať podobu celovečerného filmu.


Ďalším záujemcom je aj Panoramic Media, spolu so spisovateľom New York Times Andrewom Rossom Sorkinom, ktorý robil v decembri 2022 rozhovor s Bankmanom-Friedom. Ten v rozhovore uviedol, že urobil veľa chýb a že sa nikdy nepokúsil spáchať na nikom podvod. Záujemcov o príbeh pádu FTX je mnoho.

Vzostup a pád

Film má aj knižnú predlohu pripravovanú autorom Michaelom Lewisom, ktorý strávil po boku Sama Bankmana – Frieda šesť mesiacov.


Prvotnou ideou mal byť rýchly vzostup investičného magnáta a prijatie filozofie „efektívneho altruizmu”. Dej nakoniec prekvapivo skončí dramatickým pádom burzy a aj samotného zakladateľa.

Aj po samotnom krachu a zatknutí Bankmana-Frieda spolupráca s Lewisom naďalej pokračuje. Lewis poukázal aj na rivalitu medzi Bankman – Friedom a generálnym riaditeľom burzy Binance Changpeng „CZ” Zhaom. V knihe ich prirovnáva k „Lukovi Skywalkerovi a Darthovi Vaderovi z kryptomien”.

Médiami označovaný ako Warren Buffett


Ešte pred samotným kolapsom FTX bol Bankman-Fried v známom časopise Forbes v roku 2021 zaradený na 41. miesto v rebríčku najbohatších Američanov. Médiá ho prirovnávali k ďalšiemu Warrenovi Buffettovi.


Keďže mu podľa amerického právneho systému hrozí až neuveriteľných 130 rokov za mrežami, film, seriál alebo dokument bude mať na konci zaručený dramatický vývoj, ktorý sa odohráva v súdnej sieni.

Či už mal Bankman-Fried úmysel zmeniť svet alebo nie, zdá sa, že to aj tak urobil. Síce nie všetky projekty dostanú zelenú a uvidíme ich na filmových plátnach, ale s istotou môžeme potvrdiť, že ak si budeme chcieť pozrieť film, seriál či dokument o páde FTX, naskytne sa nám mnoho možností.


DISCLAIMER:


Tento článok ma edukačné účely a všetky informácie v ňom majú slúžiť len ako študijné materiály. Neposkytujeme žiadnu z hlavných či vedľajších investičných služieb ani investičné poradenstvo.


Zdroj : https://decrypt.co/


Článok vznikol v spolupráci s Trader 2.0

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie