• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Severné Macedónsko zvažuje znovuzavedenie obmedzenia pohybu, ľudia ignorujú varovania

Severné Macedónsko zvažuje znovuzavedenie obmedzenia pohybu, ľudia ignorujú varovania

Krajina zaznamenala najvyšší denný prírastok nových prípadov COVID-19 od februára.

3.6.2020 (Webnoviny.sk) - Úrady v Severnom Macedónsku zvažujú, že v niektorých častiach krajiny znovu zavedú obmedzenia pohybu. Deje sa tak po tom, čo krajina zaznamenala najvyšší počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v priebehu jedného dňa od konca februára, keď zaevidovali prvý prípad.

Národný krízový štáb sa v tejto súvislosti mimoriadne stretol a diskutuje o tom, či zaviesť nové obmedzenia napríklad na časti hlavného mesta Skopje, kde zaznamenali viac ako polovicu nových prípadov. Minulý týždeň pritom vláda povolila znovuotvorenie barov a reštaurácií a zrušila zákaz vychádzania.

Minister zdravotníctva Venko Filipce v stredu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter oznámil, že v priebehu 24 hodín zaznamenali 101 prípadov nákazy novým koronavírusom a štyri úmrtia. Nové prípady sú podľa neho výsledkom toho, že ľudia ignorujú varovania, aby nosili rúška a rukavice, a nedodržiavajú sociálne odstupy.

Celkovo v Severnom Macedónsku, ktoré má 2,1 milióna obyvateľov, evidujú 2 492 prípadov COVID-19 a 145 úmrtí.

Viac k téme: COVID-19, Koronavírus

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie