• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Šéf Wagnerovej skupiny Prigožin oznámil, že jeho žoldnieri dobyli Bachmut, Ukrajinci jeho tvrdenie spochybnili

Šéf Wagnerovej skupiny Prigožin oznámil, že jeho žoldnieri dobyli Bachmut, Ukrajinci jeho tvrdenie spochybnili

Prigožin tvrdil, že jeho sily odovzdajú ruskej armáde kontrolu nad Bachmutom 25.

20.5.2023 (SITA.sk) - Šéf súkromnej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v sobotu vyhlásil, že jeho sily úplne ovládli mesto Bachmut na východe Ukrajiny. Referuje o tom spravodajský web CNN.

„Operácia na dobytie Bachmutu trvala 224 dní,“ uviedol vo videu zverejnenom na Telegrame.

Televízia CNN nemohla nezávisle overiť Prigožinovo tvrdenie, ktoré čiastočne spochybnila námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová.

Tá necelú hodinu po zverejnení Prigožinovho vyhlásenia na Telegrame priznala, že situácia v Bachmute je síce „kritická“, ale ukrajinské jednotky naďalej „držia obranu“ na najzápadnejšom okraji mesta.

Zatiaľ čo ruské sily už niekoľko mesiacov pokračovali v pomalšom postupe ulicami v samotnom meste, ukrajinským silám sa nedávno podarilo dobyť menšie časti územia severozápadne a juhozápadne od Bachmutu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie