• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Sedem okresov stredného Slovenska čakajú počas niekoľkých dní rozsiahlejšie odstávky elektriny

Sedem okresov stredného Slovenska čakajú počas niekoľkých dní rozsiahlejšie odstávky elektriny

Počas budúceho týždňa budú v siedmich okresoch stredného Slovenska rozsiahlejšie odstávky elektriny.

Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala od 29. júna do 2. júla na území Žilinského, Trenčianskeho a Banskobystrického kraja viacero údržbových akcií.

Dodávka elektrickej energie bude prerušená na odberných miestach v okresoch Prievidza, Ilava, Považská Bystrica, Žilina, Námestovo, Zvolen a Rimavská Sobota. Informoval o tom hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

Plánované odstávky pre Trenčiansky kraj:

Okres Prievidza – V obci Oslany a čiastočne aj v Čereňanoch bude elektrina odstavená vo štvrtok 1. júla. Odstávka potrvá od 7:45 do 15:00 a dotkne sa približne 750 domácností. Dôvodom je lezecká kontrola vedenia vysokého napätia.

Okres Ilava – V stredu 30. júna čaká odstávka elektriny 630 odberných miest v Košeci. Obmedzenie potrvá od 7:30 do 16:30. Aj v tomto prípade je dôvodom odstávky lezecká revízia vysokonapäťového vedenia.


Okres Považská Bystrica – Obec Plevník-Drienové zasiahne plánovaná odstávka elektriny v piatok 2. júla od 7:30 do 15:30 a dotkne sa 660 odberných miest. Energetici zo SSD budú počas odstávky vymieňať poškodený izolátor na vedení veľmi vysokého napätia.

Plánované odstávky pre Žilinský kraj:

Okres Žilina – Krajské mesto Žilina čaká čiastočná odstávka elektriny v mestskej časti Vlčince. Niektoré ulice tohto sídliska sa budú musieť zaobísť bez elektrického prúdu vo štvrtok 1. júla od 7:30 do 16:30. Kontrola a údržba trafostaníc ovplyvní život v takmer 600 domácnostiach.


Okres Námestovo – Vo štvrtok 1. júla odstavia elektrickú energiu v obci Oravské Veselé. V čase od 7:30 do 16:00 nepôjde prúd na 850 odberných miestach, príčinou bude kontrola a údržba vzdušného vedenia vysokého napätia.

Plánované odstávky pre Banskobystrický kraj:

Okres Zvolen – Viac ako 600 domácností v obci Pliešovce bude bez elektrickej energie v utorok 29. júna od 7:45 do 15:00, v nasledujúci deň odstávka pokračuje pre ďalšie odberné miesta a popritom ju pocítia aj obyvatelia obce Bzovská Lehôtka.


Okres Rimavská Sobota – V utorok 29. júna odstavia elektrickú energiu v obciach Veľký Blh, Padarovce, Dražice a okrajovo aj v obci Drienčany. V čase od 7:30 do 17:30 prerušia energetici dodávku energie pre 500 odberných miest, dôvodom je lezecká revízia.


Spoločnosť Stredoslovenská distribučná, a. s., (SSD) je regionálnym prevádzkovateľom distribučnej sústavy elektrických vedení na úrovni veľmi vysokého, vysokého a nízkeho napätia.


Zabezpečuje distribúciu elektriny na území Banskobystrického, Žilinského a časti Trenčianskeho kraja. Spravuje takmer 35-tisíc kilometrov elektrických vedení, ktoré napájajú zhruba 755-tisíc domácností a firiem.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie