• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

SaS trvá na schválení ústavného zákona o dôchodkoch, v opačnom prípade nepodporí rodičovský bonus

SaS trvá na schválení ústavného zákona o dôchodkoch, v opačnom prípade nepodporí rodičovský bonus

Strana SaS trvá na tom, aby ústavný zákon o dôchodkoch parlament prijal ešte pred novelou zákona o sociálnom poistení.

6.5.2022 (Webnoviny.sk) - Ak parlament neschváli ústavný zákon o dôchodkovom systéme, poslanci za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) nepodporia zavedenie rodičovského bonusu. V pléne parlamentu to povedal poslanec Národnej rady SR za stranu SaS Peter Cmorej. „Trváme na našej požiadavke, aby sa urobila skutočná reforma dôchodkov, a to ústavným zákonom o dôchodkoch," povedal.

Strana SaS podľa neho trvá na tom, aby takýto ústavný zákon parlament prijal ešte pred novelou zákona o sociálnom poistení. „Ak nebude 90 hlasov na ústavný zákon, nebude ani rodičovský bonus," zdôraznil. Ako spravodajca k návrhu Cmorej oznámil, že o návrhu novely zákona o sociálnom poistení sa bude hlasovať až na konci aktuálnej schôdze.

Cvičenie pre získanie peňazí

Novela zákona o sociálnom poistení je podľa neho výsledkom veľmi krehkej dohody na znení, ktoré parlament dokáže posunúť do druhého čítania, aby návrh poslanci výrazne zmenili a stihli ďalší termín míľniku pre plán obnovy.


„Tento zákon nepovažujeme za reformu, je to len povinné cvičenie pre získanie peňazí z plánu obnovy," povedal ministrovi práce a sociálnych vecí Milanovi Krajniakovi (Sme rodina).

Zastropovaná suma dôchodku

Návrhom novely zákona o sociálnom poistení sa má na Slovensku zaviesť rodičovský dôchodok. Dieťa pracujúce na Slovensku bude môcť od začiatku budúceho roka odviesť každému rodičovi na penzii 1,5 percenta z jeho hrubej mzdy, resp. vymeriavacieho základu. Vychádzať sa pritom bude z príjmov dieťaťa spred dvoch rokov.


Suma rodičovského dôchodku bude zastropovaná, bude sa počítať najviac z 1,2-násobku priemernej mzdy na Slovensku. Z minuloročnej priemernej hrubej mzdy vo výške 1 211 eur by maximálny rodičovský dôchodok v budúcom roku dosiahol 21,80 eura pre každého rodiča. Takýto rodičovský dôchodok by svojim rodičom mohli dopriať deti, ktorých hrubá mzda alebo vymeriavací základ dosahuje 1 453,60 eura a viac.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie