• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

SaS odmieta Matovičove klamstvá o plánovanom odchode z koalície, ide o snahu prekryť najväčšiu prehru OĽaNO

SaS odmieta Matovičove klamstvá o plánovanom odchode z koalície, ide o snahu prekryť najväčšiu prehru OĽaNO

Matovič vedome a zákerne klame, len aby odviedol pozornosť od svojej najväčšej politickej prehry, hovorí Sulík.

5.5.2022 (Webnoviny.sk) - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa ohradzuje voči slovám Igora Matoviča (OĽaNO) o tom, že má v úmysle odísť z koalície. V tlačovej správe o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Matovič zakrýva vlastné neúspechy

„Igor Matovič vedome a zákerne klame, len aby odviedol pozornosť od svojej najväčšej politickej prehry. Porazili ho nielen jeho vlastné poslankyne, ale aj jeho obľúbený koaličný partner. Nerozumieme, prečo útočí práve na SaS, ktorá jednotne hlasovala za vydanie Roberta Fica spravodlivosti, zatiaľ čo Sme rodina sa kompletne zdržala a tým zabránila, aby Igor Matovič dosiahol svoje politické víťazstvo,” uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Strana SaS sa zároveň pýta, či Matovič vyháňa z koalície tých správnych. „My nie sme tí, ktorí chceme z vlády odísť, a ani tí, ktorí by z nej odísť mali,” uzavrel Sulík.

SaS je vraj na odchode z koalície

Minister financií Matovič dnes v rádiu Expres v relácii Braňo Závodský Naživo povedal, že budúci týždeň v stredu sa SaS postaví na tlačovku a povie, že ak bude koalícia ignorovať veto o pomoci rodinám a návrh prejde cez vládu a následne sa predloží do parlamentu, SaS odchádza z koalície.

„Toto máme avizované od ľudí, ktorým vadí, že ich do toho Sulík tlačí,“ povedal Matovič s tým, že celý balík pomoci je v súlade s programovým vyhlásením vlády a netreba ho dávať na koaličnú radu.

Sulíkova SaS sa chystá na odchod z koalície, vyhlásil Matovič

Budúci týždeň v stredu sa strana Sloboda a Solidarita (SaS) postaví na tlačovku a povie, že ak bude koalícia ignorovať veto o pomoci rodinám a návrh prejde cez vládu a následne sa predloží do parlamentu, SaS odchádza z koalície.

Zákulisné informácie

V rádiu Expres v relácii Braňo Závodský Naživo to povedal minister financií a líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič.

„Toto máme avizované od ľudí, ktorým vadí, že ich do toho Sulík tlačí,“ povedal Matovič s tým, že celý balík pomoci je v súlade s programovým vyhlásením vlády a netreba ho dávať na koaličnú radu.

Sulíkovo divadielko

Líder OĽaNO skritizoval šéfa SaS Richarda Sulíka za to, že si „robil kampaň, ako zlyhal Matovič“, keď dve poslankyne OĽaNO nehlasovali za vydanie poslanca Roberta Fica (Smer-SD) na väzobné stíhanie.

„Hlúpe, detinské, primitívne,“ poznamenal Matovič s tým, že zlyhali dve poslankyne z 50 členov klubu OĽaNO. Podľa Matoviča kritika Sulíka bola „divadielko“ a treba ju vnímať v kontexte toho, čo sa stane na budúcu stredu.

OĽaNO si strelilo vlastný gól a Heger hasí fiasko po hlasovaní o väzbe pre Fica. Stále sme protikorupčné hnutie, ubezpečuje

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zostáva protikorupčným hnutím aj napriek inému názoru vylúčených poslankýň. Spravodlivosť má podľa Eduarda Hegera (OĽaNO) naďalej slobodu v rozhodovaní.

Premiér tak reagoval na včerajšie hlasovanie o vydaní obvineného poslanca parlamentu Roberta Fica na väzobné stíhanie. Heger o tom informoval vo svojom profile na sociálnej sieti.

Tabak a Hatráková vôbec nič nepochopili

„Orgány činné v trestnom konaní majú naďalej priestor vykonávať profesionálnu prácu tak ako voči ostatným nominantom a oligarchom Smeru, ktorí sa zaplietli do korupcie, rozkrádania a zneužívania právomocí verejného činiteľa a mnohí z nich sa už aj priznali. Orgány činné v trestnom konaní majú slobodu výkonu spravodlivosti a rozhodovania a je to práve táto vláda, ktorá im túto slobodu dala," uviedol Heger.

Podľa premiéra poslanci, ktorí nehlasovali za vydanie obvineného poslanca nechceli pochopiť, že ústavná poistka, ktorá hovorí o súhlase parlamentu s vydaním poslanca do väzby, platí len pre prípady, keď sa demokracia podľa slov Hegera zvrháva na totalitu a štátne orgány konajú protizákonne.

Hlasovanie bolo veľmi tesné

„Toto však nie je náš prípad, sme demokratická krajina, upevňujeme právny štát a tak nás vnímajú aj naši partneri v Európskej únii. Panie poslankyne Hatráková a Tabak už nie sú členkami poslaneckého klubu OĽaNO. Toto je jediný dôsledok, ktorý sme mohli voči nim uplatniť, a ten sme aj urobili," podčiarkol premiér.

Poslanci parlamentu v stredu nevyhoveli žiadosti Generálnej prokuratúry SR a nevydali súhlas s väzobným stíhaním poslanca a predsedu strany Smer-SD Roberta Fica.

Za súhlas s väzbou hlasovalo 74 zo 150 prítomných členov zákonodarného orgánu. Na väzobné stíhanie bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.

NEVZDÁVAM TO

Som sklamaný zo včerajšieho hlasovania parlamentu.

Poslanci mali jedinečnú príležitosť dokázať, že časy, kedy má poslanec nezaslúžené privilégiá, sú preč. Nestalo sa tak, lebo poslanci koaličnej strany Sme rodina a, žiaľ, aj dve poslankyne OĽaNO mali na vec iný názor.

Títo poslanci nechceli pochopiť, že ústavná poistka, ktorá hovorí o súhlase parlamentu s vydaním poslanca do väzby, platí len pre naozaj extrémne prípady, keď sa demokracia zvrháva na totalitu a štátne orgány konajú protizákonne.

Toto však nie je náš prípad, sme demokratická krajina, upevňujeme právny štát a tak nás vnímajú aj naši partneri v Európskej únii.

Panie poslankyne Hatráková a Tabák už nie sú členkami poslaneckého klubu OĽaNO. Toto je jediný dôsledok, ktorý sme mohli voči nim uplatniť, a ten sme aj urobili.


Ostávame tak naďalej protikorupčným hnutím a klame ten, kto tvrdí opak. Z 50-tich poslancov OĽaNO za vydanie Roberta Fica na väzobné trestné stíhanie hlasovalo 48 poslancov.


Dnes už vieme, že to nestačilo, ale napriek tomuto hlasovaniu v parlamente sa nič neskončilo a spravodlivosť má naďalej slobodu v rozhodovaní. Robert Fico bude trestne stíhaný na slobode.


Orgány činné v trestnom konaní majú naďalej priestor vykonávať profesionálnu prácu tak ako voči ostatným nominantom a oligarchom Smeru, ktorí sa zaplietli do korupcie, rozkrádania a zneužívania právomocí verejného činiteľa a mnohí z nich sa už aj priznali.

Orgány činné v trestnom konaní majú slobodu výkonu spravodlivosti a rozhodovania a je to práve táto vláda, ktorá im túto slobodu dala.

To je jeden z dôvodov, prečo som rozhodnutý naďalej stáť na čele vlády a neustupovať mafii. Tým druhým dôvodom sú reformy. Osobitne reformy z plánu obnovy, ktorý má stále dôveru vládnej koalície i Európskej komisie. Áno, ide to niekedy pomaly, občas to niekde viazne, zadrháva sa, ale beriem to ako súčasť zápasu o lepšie Slovensko.


A tento zápas stále vyhrávame.


Tak ako reformné plány, aj ich realizácia sa rodí ťažko. Dokazuje to posledných 30 rokov vývoja na Slovensku. Nikdy sa zmeny nedosiahli bez siahodlhých diskusií a konfliktov. Ale tie reformy, čo sa nakoniec podarilo presadiť, posunuli Slovensko výrazne dopredu.


Preto ani dnes nie je žiadny dôvod sa vzdať. Už len to, čo je za nami, čo sa tejto vládnej koalícii podarilo doteraz presadiť, opodstatňuje jej existenciu.

Za dva roky sme zažili momenty, že v kľúčových situáciách sme sa nemohli spoľahnúť na koaličného partnera, ale dokázali sme presadiť správne veci.

Moja vláda musí byť reformná, nie udržiavacia, musí meniť Slovensko k lepšiemu, nie kúriť a svietiť. Iba vtedy to má pre mňa ešte zmysel.

Nie je to ľahké, ale ideme ďalej.


Facebook Eduard Heger - predseda vlády SR


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie