• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k štátnemu rozpočtu, Sulík chce najskôr odpovede na otázky

SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k štátnemu rozpočtu, Sulík chce najskôr odpovede na otázky

Ministrovi hospodárstva sa tiež nepáči, že návrh zákona predstavil namiesto ministra financií Budaj.

13.5.2021 (Webnoviny.sk) - Strana SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k zmene zákona o štátnom rozpočte. Je to podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) vec, ktorú chcú prediskutovať a majú viacero otázok ku konkrétnym položkám.

Ako v parlamente pri rokovaní o skrátenom konaní povedal Sulík, strana SaS doposiaľ vždy vyčítala strane Smer-SD omnoho menšie prešľapy v rámci výdavkov zo štátneho rozpočtu a aktuálna vláda ide navyšovať výdavky tiež.

Matovič by mal byť prítomný v pléne

Návrh pritom v parlamente predstavil minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). „Minister financií sa vyberie do Ameriky a poverí prednesením návrhu ministra životného prostredia, takto to nejde,“ reagoval Sulík.

Aj exminister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) je toho názoru, že pri zmene zákona o rozpočte musí byť od začiatku do konca prítomný minister financií. Kamenický ministrovi financií Igorovi Matovičovi vyčíta, že už nechodieva do pléna, najmä pri takýchto dôležitých zákonoch by prítomný podľa neho mal byť.

Míňať by sme mali opatrne

„Pán Matovič si behá po prériách po Spojených štátoch a tu sa riešia miliardy,“ povedal Kamenický. Osobné zdôvodnenie návrhu a jeho argumentáciu po jednotlivých položkách by chcel počuť aj predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet za SaS Marián Viskupič. Míňanie financií by podľa neho malo byť opatrné.


Novelou zákona o štátnom rozpočte sa majú navýšiť výdavky štátneho rozpočtu o 3,4 miliardy eur, pričom navýšenie výdavkov v súvislosti s pandémiou je o 2,4 miliardy eur, nepandemické výdavky by mali vzrásť takmer o 1 miliardu eur.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie