• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

SaS nechce otvárať koaličnú zmluvu, ale pripustilo zastrešenie Kolíkovej frakcie do svojho klubu

SaS nechce otvárať koaličnú zmluvu, ale pripustilo zastrešenie Kolíkovej frakcie do svojho klubu

Predseda Sme rodina Boris Kollár v diskusnej relácii pripustil, že Kolíková s odídencami zo strany Za ľudí prejdú do SaS.

6.9.2021 (Webnoviny.sk) - Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) nechce otvárať koaličnú zmluvu v súvislosti s prípadným odchodom poslaneckej frakcie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej zo strany Za ľudí. Pre agentúru SITA to povedala predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

„Chceme, aby sa rešpektovali nominácie, ktoré boli. Nechceme, aby sa robila politika cez štátnych tajomníkov a iné nominácie a nechceme otvárať koaličnú zmluvu. Chceme, aby to zostalo tak, ako je to v koaličnej zmluve,“ uviedla Zemanová.

Odídu do SaS?

Predseda Sme rodina Boris Kollár v nedeľu 5. septembra v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo pripustil, že Kolíková s odídencami zo strany Za ľudí prejdú do SaS. „Myslím si, že takéto niečo sa asi stane. Ale potom je otázka, že asi stratíme jedného koaličného partnera,“ hovoril Kollár s tým, že nemôžu byť štvorkoalícia so stranou Za ľudí, ktorá má dva alebo možno štyri poslanecké hlasy.

„Čo nám garantuje?“ spýtal sa. Na otázku, či by potom vylúčili predsedníčku Veroniku Remišovú so zvyškom Za ľudí a prerozdelili si posty, odvetil, že „všetko je možné“.

Dôležitá je koaličná väčšina

Klub Za ľudí má v parlamente desať členov. Po odchode šiestich poslancov frakcie Márie Kolíkovej by sa klub Za ľudí rozpadol. Musí mať minimálne osem poslancov.

Zemanová tvrdí, že nevie o tom, že by klub Za ľudí zanikol a preto to nie je témou. „Ak by bol záujem poslancov Za ľudí, vieme o tom rokovať, aby boli zastrešení klubom. Dôležité je, aby sme udržali koaličnú väčšinu, najlepšie aj ústavnú,“ povedala poslankyňa.

Je to ich vnútorná vec

Poslanec klubu SaS Ondrej Dostál uviedol, že všetci poslanci Za ľudí, sú stále členmi klubu Za ľudí a tak sa s tým v klube SaS nezaoberali.

„Je to ich vnútorná vec. Keď sa niečo zmení a bude sa to týkať SaS, tak potom sa k tomu nejakým spôsobom postavíme. Z môjho pohľadu je dôležité, aby zostala zachovaná podpora koalície zo strany všetkých súčasných koaličných poslancov. Bez ohľadu na to, ako sa vyvinie situácia v Za ľudí a v ich poslaneckom klube, dôležité je, aby všetci poslanci zostali podporovať vládnu koalíciu,“ usúdil Dostál.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová v pondelok 30. augusta uviedla, že navrhne predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv niektorým funkcionárom strany okolo ministerky Kolíkovej. Pozastavenie práv sa má týkať tých členov, ktorí údajne s konkurenčnými politickými stranami koordinujú postup proti vlastnej strane.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie