• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

SaS-kári hlasovaním o štátnom rozpočte zapreli samých seba, Matovič je však rád a jeho odchod je v réžii prezidentky

SaS-kári hlasovaním o štátnom rozpočte zapreli samých seba, Matovič je však rád a jeho odchod je v réžii prezidentky

Čo sa týka odchodu Matoviča z postu ministra, podľa slov povereného premiéra Eduarda Hegera je to v réžii pani prezidentky.

22.12.2022 (Webnoviny.sk) - Aj keď sa v návrhu budúcoročného štátneho rozpočtu neudiali žiadne zmeny, čo sa týka príjmov, výdavkov a deficitu, strana SaS zaň v parlamente zahlasovala. Pritom tvrdila, že v takej podobe je pre nich neprijateľný.

„Zapreli samých seba, no ja som rád. Lebo je to rozpočet o pomoci ľuďom,“ pokračoval na štvrtkovom brífingu poverený minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

V réžii pani prezidentky

Čo sa týka odchodu Matoviča z postu ministra, podľa slov povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) sa tak stane v piatok v prezidentskom paláci. „Je to v réžii pani prezidentky,“ povedal Heger.

Nie sme na gréckej ceste

Štátny tajomník ministerstva financií Marcel Klimek povedal, že cesta k tomuto rozpočtu bola tŕnistá a strastiplná a finalizovala sa v časoch menšinovej vlády. Rozhodujúci klub, strana SaS, prijal pozvanie na rokovanie a ústavnou väčšinou poslanci schválili rozpočet, aj s príjmami, výdavkami a deficitom, ako to bolo pôvodne navrhnuté.

„Som rád,“ povedal Klimek. Parlament podľa neho potvrdil, že Slovensko nie je na žiadnej gréckej ceste. Tento rozpočet je podľa Klimeka rozpočtovo zodpovedný a v súlade s výdavkovými limitmi.

Matovič ponúka SaS svoju demisiu, ale má podmienku. Trhá mu srdce z ľudí vystrašených nárastom cien energií

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) ponúkol strane Sloboda a Solidarita (SaS), že odstúpi z funkcie v prípade, ak schvália štátny rozpočet na rok 2023 a prostredníctvom rozpočtu aj pomoc ľuďom s energiami.

Ako napísal na sociálnej sieti, do politiky prišiel ľudí chrániť pred mafiou a zlodejmi a z ušetreného pomáhať ľuďom. Trhá mu srdce, keď vidí vystrašených ľudí z hroziaceho 380-percentného nárastu cien elektriny či 220-percentného nárastu cien plynu.

Najprv rozpočet, potom demisia

„Preto ak len ja mám byť zámienkou pre týranie ľudí, rád prepustím svoje miesto hneď ako bude pomoc ľuďom schválená. Verím, že ľudia tak budú môcť prežívať skutočne pokojné Vianoce,“ napísal Matovič.

Na následnej tlačovej konferencii Matovič povedal, že pevne verí, že SaS ponuku príjme. Zdôraznil ale, že rozpočet musí byť schválený skôr, ako by odišiel z funkcie. „Najprv musí byť schválený rozpočet, potom podám demisiu," zdôraznil.

Možno bude telefonát

Na otázku, či si odchod z funkcie znovu nerozmyslí po tom, čo mu niekto zatelefonuje, skonštatoval, že „možno bude telefonát, uvidím".

Matovič doplnil, že sa ešte rozhodne, či by sa v prípade konca na poste ministra financií vrátil do parlamentu. Dodal však, že po troch rokoch sa mu po ňom cnie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie