• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Sanácia podložia mosta na rýchlostnej ceste R2 pri Mýtnej je ukončená, pokračuje sledovanie sadania krajných opôr

Sanácia podložia mosta na rýchlostnej ceste R2 pri Mýtnej je ukončená, pokračuje sledovanie sadania krajných opôr

NDS pripomenula, že zaťažovacie skúšky pilót vyhoveli projektovanému zaťaženiu, no pri krajných oporách zaznamenali hodnoty sadania, ktoré sa dostávali k limitom uvažovaným v návrhu mosta.

Most v križovatke Mýtna na rýchlostnej ceste R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce, ktorý sa posunul o niekoľko centimetrov, zostáva mimo prevádzky aj dva mesiace po otvorení nového úseku vlani v decembri.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s., (NDS) oznámila ukončenie prác na sanácii podložia tlakovou injektážou pod veľkopriemerovými pilótami, na ktorých je most založený.

Pripravuje sa návrh opatrení

„Pokračuje sledovanie sadania krajných opôr, pripravuje sa návrh opatrení pre komplexnú úpravu úseku, v ktorom došlo k sadaniu mostného a cestného telesa,” uviedla na sociálnej sieti NDS s tým, že o výsledku bude informovať.


„Most bude motoristom sprístupnený po vydaní rozhodnutia o užívaní,” poznamenali diaľničiari.

Vylepšenie podložia mosta pod pilótami technológiou tlakovej injektáže má zabrániť ďalšiemu možnému sadaniu krajných opôr.


NDS pripomenula, že zaťažovacie skúšky pilót vyhoveli projektovanému zaťaženiu, no pri krajných oporách zaznamenali hodnoty sadania, ktoré sa dostávali k limitom uvažovaným v návrhu mosta.

Úsek otvorili vlani v decembri


„Chceli by sme len znovu zdôrazniť, že NDS v tejto súvislosti realizovala počas výstavby monitoring opôr. Okolité obce boli o stave korektne informované prostredníctvom rozhodnutia o predčasnom užívaní,” dodala diaľničná spoločnosť.

Nový úsek R2 v Novohrade otvorili pre motoristov 19. decembra 2022. Výstavba rýchlocesty sa predĺžila z plánovaných dvoch rokov takmer na tri a pol roka, vysúťažená zmluvná cena prác takmer 128 miliónov eur viacerými dodatkami a zmenami vzrástla zatiaľ na necelých 137 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty.


Diaľničiari stavbu financovali zo zdrojov štátneho rozpočtu, zhotoviteľom bolo združenie stavebných spoločností Metrostav, a. s., Praha, Hochtief SK, s.r.o., Bratislava a Hochtief CZ, a. s., Praha.


Súčasťou úseku je jedenásť mostov v celkovej dĺžke takmer 1 700 metrov, ako aj šesť protihlukových stien dlhých spolu necelých 3 900 metrov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie