• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Sabotáž Nord Streamu mohla byť spáchaná pod falošnou vlajkou. Pistorius varuje ľudí, aby nerobili predčasné závery

Sabotáž Nord Streamu mohla byť spáchaná pod falošnou vlajkou. Pistorius varuje ľudí, aby nerobili predčasné závery

Minister obrany Nemecka Boris Pistorius.

Ľudia by sa podľa nemeckého ministra obrany mali vyvarovať predčasným záverom o medializovaných správach, podľa ktorých je za vlaňajším útokom na plynovody Nord Stream 1 a 2 proukrajinská skupina. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Boris Pistorius v rozhovore pre rádio Deutschlandfunk povedal, že je možné, že útok bol operáciou pod falošnou vlajkou.

„Mohlo by to byť, a v správach sa to tiež jasne ukázalo, že to bola akcia pod falošnou vlajkou, inými slovami, obviniť proukrajinské skupiny a nechať to tak vyzerať, pravdepodobnosť jedného alebo druhého je rovnako vysoká, takže teraz musíme počkať a uvidíme, ako sa veci vyvinú,“ skonštatoval minister.

Nemecká spolková prokuratúra medzičasom informovala, že v januári prehľadala loď podozrivú z toho, že prevážala výbušniny použité pri septembrových výbuchoch na plynovodoch Nord Stream.


„Vyhodnocovanie zaistených stôp a predmetov pokračuje. Totožnosť páchateľov a ich motívy sú predmetom vyšetrovania,“ uviedla prokuratúra v stanovisku.

Denník New York Times predtým tvrdil, že nové spravodajské informácie, ktoré preverili americkí predstavitelia, naznačujú spojitosť so skupinou lojálnou Ukrajine, ktorá však koná nezávisle od vlády v Kyjeve. Zdroj oboznámený s americkou spravodajskou službou povedal pre CNN, že hodnotenie nie je prevládajúcim názorom spravodajskej komunity a že Spojené štáty zatiaľ neidentifikovali vinníka útoku. Zdroj dodal, že spravodajská komunita nemá žiadne dôkazy o tom, že by ukrajinskí lídri vrátane prezidenta Zelenského vedeli o sabotáži plynovodu alebo sa na nej podieľali.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie