• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Ružička bodoval pri gólovej kanonáde Calgary, Černákova asistencia pomohla k výhre Tampy (video)

Ružička bodoval pri gólovej kanonáde Calgary, Černákova asistencia pomohla k výhre Tampy (video)

Hokejisti Calgary Flames síce po prvej tretine domáceho súboja proti Arizone Coyotes prehrávali 0:1, no v ďalšom priebehu strelili deväť gólov a triumfovali vysoko 9:1.

17.4.2022 (Webnoviny.sk) - V zámorskej hokejovej NHL v sobotu bodovali dvaja Slováci, Adam Ružička a Erik Černák sa asistenciami podieľali na víťazstvách svojich tímov. V hre boli aj Tomáš Tatar, Marián Studenič a Martin Fehérváry, tí si však svoju produktivitu nezlepšili.

Istotu postupu do play-off má po sobote už 10 tímov, k doterajším siedmim pribudli Boston Bruins, St. Louis Blues a Calgary Flames.

Vo Východnej konferencii je k dispozícii už len jedno miesto pre play-off, v Západnej konferencii ich je ešte päť.

Deväť gólov Calgary Flames

Hokejisti Calgary Flames síce po prvej tretine domáceho súboja proti Arizone Coyotes prehrávali 0:1, no v ďalšom priebehu strelili deväť gólov a na treťom z nich sa asistenciou podieľal slovenský útočník Ružička, bola to pre neho už piata gólová prihrávka v tomto ročníku. "Plamene" sa už pred duelom dozvedeli, že majú istotu postupu do vyraďovacej časti.

Štyri body v sobotu nazbierali Johnny Gaudreau, Matthe Tkachuk (obaja 2+2) a Elias Lindholm (1+3). Flames svoje prvé štyri zásahy v súboji dosiahli v rozpätí 2:33 min. "Bolo to vzrušujúce. A nie iba pre nás, ale aj pre fanúšikov, poriadne ich to naštartovalo. Ani po zisku trojgólového náskoku sme nechceli poľaviť, odviedli sme kus dobrej práce," povedal podľa oficiálneho webu súťaže štvorbodový Gaudreau.

Tampa rozhodla až v tretej tretine

Tampa Bay Lightning ako obhajca Stanleyho pohára už má istotu postupu do play-off, v sobotu doma rozhodla o triumfe nad Winnipegom Jets 7:4 až v tretej tretine. Po druhej bol stav nerozhodný 4:4, zásahy Stevena Stamkosa, Nikitu Kučerova a Michaila Sergačova zariadili dva body pre "blesky".

Slovenský bek Černák si asistenciu pripísal pri záverečnom presnom zásahu domácich, bola to jeho deviata prihrávka v tomto ročníku. Okrem toho zaznamenal aj dve plusky a neskutočných 10 hitov. "Na našom výkone z tretej tretiny môžeme stavať. To bol hokej, aký chceme hrať," poznamenal po súboji kapitán Stamkos.

Fehérváry s troma plusovými bodmi

Washington Capitals triumfoval na ľade Montrealu Canadiens 8:4 a opäť sa priblížil k postupu do vyraďovacej časti, prísť o ňu môže už len matematicky na úkor New Yorku Islanders. Pred "ostrovanmi" totiž majú Caps náskok pätnástich bodov a Newyorčania ich môžu získať nanajvýš 16.


Slovenský obranca Martin Fehérváry v sobotu nebodoval, ale pripísal si tri plusové body aj 5 hitov. Jeden z gólov hostí dosiahol aj Alexander Ovečkin, v aktuálnej sezóne ich má na svojom konte už 47 a v kariére 777. Len tri presné zásahy ho delia od 50-gólovej hranice, ktorú by v takom prípade pokoril deviatykrát v kariére a na čele tejto štatistiky by sa vyrovnal dvom velikánom - Waynovi Gretzkému a nedávno zosnulému Mikovi Bossymu.

Dallas si poradil so San Jose

Dallas Stars si aj bez bodového pričinenia Mariána Studeniča poradil doma so San Jose Sharks 2:1, tím New Jersey Devils v zostave s Tomášom Tatarom prehral na ľade nováčika súťaže Seattle Kraken 3:4 po samostatných nájazdoch. Colorado Avalanche si doma poradil s Carolinou Hurricanes 7:4 a už má istotu prvenstva v hodnotení Centrálnej divízie.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie