• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ruský torpédoborec odvrátil útok pirátov v západnej Afrike, pokúsili sa uniesť nákladnú loď

Ruský torpédoborec odvrátil útok pirátov v západnej Afrike, pokúsili sa uniesť nákladnú loď

Torpédoborec Viceadmirál Kulakov hliadkoval v Guinejskom zálive v rámci medzinárodného úsilia o zlepšenie tamojšej bezpečnosti.

26.10.2021 (Webnoviny.sk) - Ruské námorníctvo zmarilo pri pobreží západnej Afriky pokus pirátov o únos nákladnej lode. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany.

Kontajnerová loď MSC registrovaná v Paname bola na ceste z Toga do Kamerunu, keď v pondelok vyslala núdzový signál, ktorý zachytil ruský torpédoborec Viceadmirál Kulakov. Na pomoc plavidlu v núdzi následne odletel vrtuľník s jednotkou námornej pechoty. Piráti okamžite utiekli, a tak mohli vojaci oslobodiť posádku.

Torpédoborec hliadkoval v Guinejskom zálive v rámci medzinárodného úsilia o zlepšenie tamojšej bezpečnosti. Vody pri západoafrickom pobreží patria medzi najnebezpečnejšie na svete pre lodnú dopravu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie