• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Rusko varovalo Britániu pred plánovaný preletom prieskumného lietadla, považuje to za provokáciu

Rusko varovalo Britániu pred plánovaný preletom prieskumného lietadla, považuje to za provokáciu

Británia zaslala oznámenie o plánovanom lete lietadla RC-135 po trase, ktorá čiastočne prechádza cez ruské územie.

16.8.2022 (Webnoviny.sk) - Ruské ministerstvo obrany v utorok varovalo Spojené kráľovstvo, aby nerobilo plánovaný prelet prieskumného lietadla nad ruským územím. Ruské vzdušné sily podľa neho dostali rozkazy, aby zabránili vniknutiu.

Strohé vyjadrenie Moskvy prišlo v čase rastúceho napätia medzi Ruskom a Západom pre vojnu na Ukrajine.

Ministerstvo uviedlo, že Veľká Británia zaslala oznámenie o plánovanom lete prieskumného lietadla RC-135 po trase, ktorá čiastočne prechádza cez ruské územie.

„Toto konanie vnímame ako úmyselnú provokáciu,“ konštatoval rezort a okrem iného uviedol, že „všetky možné dôsledky tejto zámernej provokácie budú ležať výlučne na britskej strane“. Termín a miesto plánovaného preletu ministerstvo neposkytlo.

V pondelok ministerstvo obrany uviedlo, že vyslali stíhačku k britskému prieskumnému lietadlu RC-135, ktoré prekročilo hranicu pri myse Sviatoj Nos medzi Barentsovým a Bielym morom. Stíhačka MiG-31 podľa neho vytlačila lietadlo preč.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie