• Dnes je: Utorok 23. apríla 2024 meniny má Vojtech

Rusko sa podľa Zelenského pripravuje na ďalšiu vlnu agresie a Ukrajine by pomohli najmä moderné tanky

Rusko sa podľa Zelenského pripravuje na ďalšiu vlnu agresie a Ukrajine by pomohli najmä moderné tanky

Ukrajinský prezident tiež zdôraznil, že Ukrajina potrebuje predovšetkým moderné tanky a „nie je to o piatich alebo desiatich alebo pätnástich tankoch.

25.1.2023 (Webnoviny.sk) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj upozornil, že Rusko sa pripravuje na ďalšiu vlnu agresie a zvyšuje tlak na Bachmut, Vuhledar a na ďalších frontoch. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko sa so silami, ktoré dokáže zmobilizovať, pripravuje na novú vlnu agresie. Okupanti už teraz zvyšujú tlak na Bachmut, Vuhledar a ďalšie fronty a chcú zvýšiť tlak vo väčšom rozsahu. V snahe nepriznať chybu svojej agresie, chcú ruskí vodcovia hodiť do boja viac svojich ľudí a vybavenia,“ skonštatoval Zelenskyj v pravidelnom nočnom príhovore.

Prezident zároveň poznamenal, že slobodný svet musí posilniť spoluprácu, aby čo najviac ako je to možné zabránil ďalším ruským zločinom. Prioritou je pritom v tejto chvíli podľa neho rýchlosť implementácie všetkých dohôd, ktoré Ukrajina uzavrela s partnermi.

Zdôraznil tiež, že Ukrajina potrebuje najmä moderné tanky a „nie je to o piatich alebo desiatich alebo pätnástich tankoch. Potreba je väčšia“.

Na Ukrajine sa bude „aktívne uväzňovať“, Zelenskyj oznámil personálne zmeny v štátnej správe

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom nočnom prejave oznámil personálne zmeny v štátnej správe, v čase keď ňou otriasajú obvinenia z korupcie.

Opustia svoje posty

Už existujú personálne rozhodnutia - niektoré dnes, niektoré zajtra - týkajúce sa úradníkov na rôznych úrovniach na ministerstvách a iných ústredných vládnych štruktúrach, ako aj v regiónoch a v orgánoch činných v trestnom konaní,“ cituje prezidenta spravodajský portál Sky News.

Niektoré ukrajinské médiá naznačili, že niektorí ministri a vysokopostavení predstavitelia opustia svoje posty okamžite.

História nestabilného vládnutia

Niekoľko hodín po Zelenského prejave oznámil svoju rezignáciu zástupca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko. V príspevku na komunikačnej platforme Telegram sa poďakoval Zelenskému „za dôveru a možnosť konať dobré skutky každý deň a každú minútu“ a tiež regionálnym vojenským samosprávam, ozbrojeným silám i manželke a synovi.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajina má dlhú históriu nestabilného vládnutia a korupcie a existujú obavy, že najnovšie obvinenia by mohli utlmiť entuziazmus Západu pre kyjevskú vládu.

„Aktívne uväzňovanie“

Cez víkend protikorupčná polícia oznámila, že zatkla námestníka ministra dopravy z podozrenia prijatia úplatku v hodnote 400-tisíc dolárov v súvislosti s importom generátorov v septembri. On obvinenia popiera. Okrem toho vyšetrovanie novín obvinilo ministerstvo obrany z preplácania dodávateľov za jedlo pre vojakov. Dodávateľ povedal, že urobil technickú chybu a žiadne peniaze nezmenili majiteľa.

Líder Zelenského strany Služobník ľudu David Arachamia sa vyjadril, že na Ukrajine sa bude túto jar „aktívne uväzňovať“. „Ak humánny prístup nebude fungovať, urobíme to v súlade so stanným právom,“ povedal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 23. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 23 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

V práci sa vám konečne otvoria nové šance. Mali by ste ich využiť najlepšie, ako len viete. Trochu húževnatosti a výsledky predbehnú očakávanie.

Býk 21.4. - 21.5.

Záležitosti tvojho srdca, ktoré sa zdali doteraz pomýlené sa začínajú prejavovať opäť ako reálne. Treba sa len viac angažovať a vyliezť zo svojej ulity.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozčaruje vás niečie rozhodnutie, ale nezúfajte. Aspoň už konečne budete vedieť, na čom ste. Ak porozmýšľate, prídete na to, že malo prísť už skôr.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes sa nebudete cítiť celkom vo svojej koži, čo sa prejaví striedaním nálad. Nedajte sa ovplyvniť momentálnou náladou na neuvážené činy, ktoré by ste neskôr mohli ľutovať.




Všetky Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie