• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Ruskí vojaci zaútočili na Nikopol, ostreľovali dva okresy mesta a hlásia niekoľko zranených

Ruskí vojaci zaútočili na Nikopol, ostreľovali dva okresy mesta a hlásia niekoľko zranených

Oblasť mesta Nikopol je takmer každú noc terčom ruských rakiet a delostrelectva, ktoré je rozmiestnené v blízkosti elektrárne, uviedli ukrajinskí predstavitelia.

12.8.2022 (Webnoviny.sk) - Mesto Nikopol na juhovýchode Ukrajiny, ktoré leží na opačnom brehu rieky Dnipro ako Zaporižžská jadrová elektráreň, sa v noci na piatok opäť stalo terčom ruského raketového útoku.

Šéf regionálnej vojenskej správy Dnipropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenko uviedol, že ruská armáda ostreľovala dva okresy mesta raketometmi Grad a delostrelectvom. Do 40 rakiet dopadlo na neďaleké mesto Marhanec, pričom traja ľudia utrpeli zranenia. Informuje o tom portál cnn.com.

Takmer každú noc ostreľovanie

Oblasť mesta Nikopol je takmer každú noc terčom ruských rakiet a delostrelectva, ktoré je rozmiestnené v blízkosti jadrovej elektrárne, uviedli ukrajinskí predstavitelia.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zaporižžská jadrová elektráreň, ktorá je najväčšia v Európe, pracuje so zníženou kapacitou od začiatku marca po tom, ako ju obsadila ruská armáda.

Riziko úniku rádioaktivity

Šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Rafael Mariano Grossi upozornil, že časti elektrárne vyradili nedávne útoky, čím vzniklo riziko úniku rádioaktivity.

„Akákoľvek vojenská činnosť ohrozujúca jadrovú bezpečnosť sa musí okamžite zastaviť,“ uviedol Grossi. „Tieto vojenské akcie v blízkosti takej veľkej jadrovej elektrárne by mohli viesť k veľmi vážnym následkom,“ vyhlásil.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie