• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ruskej armáde pomáhajú na Ukrajine aj neslávne známi čečenskí bojovníci Ramzana Kadyrova

Ruskej armáde pomáhajú na Ukrajine aj neslávne známi čečenskí bojovníci Ramzana Kadyrova

Ruská invázia na Ukrajinu podľa Kadyrova zabráni nepriateľom Moskvy využiť krajinu na útok na Rusko.

26.2.2022 (Webnoviny.sk) -

Líder Čečenskej republiky v Rusku Ramzan Kadyrov oznámil, že nasadil jeho bojovníkov k ruským vojakom do bojov na Ukrajine.

Vo videu na internete vyhlásil, že čečenské sily dosiaľ úspešne obsadili ukrajinské vojenské zariadenie bez toho, aby utrpeli straty. Čečenskí bojovníci lojálni Kadyrovovi sú neslávne známi a obvinení z porušovania ľudských práv, pripomína spravodajský portál BBC.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Kadyrov je kľúčový spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zelenskyj odmietol ponuku Američanov na evakuáciu z Kyjeva. Boj je tu, potrebujem muníciu, nie odvoz, tvrdí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmietol ponuku americkej vlády na evakuáciu z Kyjeva. Podľa vysokopostaveného amerického predstaviteľa spravodajských služieb Zelenskyj na ponuku odpovedal: „Boj je tu, potrebujem muníciu, nie odvoz".

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu ráno znovu na videu ukázal, že zostáva v Kyjeve. Okrem iného tiež uviedol, že hovoril s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a že na ceste na Ukrajinu sú ďalšie zbrane od partnerom krajiny.

Ruský prezident Vladimir Putin ešte v piatok vyzval ukrajinských vojakov, aby vzali moc do svojich rúk. Urobil tak počas stretnutia ruskej bezpečnostnej rady a príslušníkom ukrajinských ozbrojených síl v príhovore povedal, aby nedovolili „neonacistom a banderovcom využívať vaše deti, vaše manželky a starých ľudí ako ľudský štít“.

Ruské vojská plánujú prevziať kontrolu nad ukrajinským hlavným mestom Kyjev. Referuje o tom spravodajský web BBC s odvolaním sa na zdroj z prostredia ukrajinskej kontrarozviedky, ktorý poskytol informácie portálu Ukrajinská pravda.


Tieto plány sú nepotvrdené, no podľa kontrarozviedky sa chce Rusko zmocniť hlavného kyjevského letiska a riadenia letovej prevádzky, aby mohlo priletieť 10-tisíc vojakov, čím chce údajne Moskva odvrátiť pozornosť od ďalších útokov na hraniciach.

Rusko podľa tajnej služby chce vyvolať paniku v meste odpojením elektriny a telekomunikačných sietí a tiež exodus utečencov, aby zabránilo pohybu ukrajinských síl. Následne sa údajne plánuje zmocniť vládnych budov, prevziať kontrolu nad štátom a prinútiť Ukrajinu podpísať dohodu s ruskými podmienkami.


Po tom akte môže podľa kontrarozviedky Rusko dosadiť do vedenia Ukrajiny proruských lídrov a rozdelí Ukrajinu na dve časti, ako kedysi fungovalo východné a západné Nemecko.

Naživo: Pohľad na Námestie nezávislosti v Kyjeve

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Voľba predsedu Hlasu bude podľa Rašiho na prelome mája a júna, v hre je Saková aj Šutaj Eštok

volba predsedu hlasu bude podla rasiho na prelome maja a juna v hre je sakova aj sutaj estok

20.4.2024 (SITA.sk) - Voľba predsedu strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) sa musí uskutočniť pred inauguráciou zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Ten je predsedom strany od jej vzniku.

Na prelome mája a júna tohto roku sa uskutoční snem Hlasu-SD, kde si jeho členovia zvolia nového predsedu. Informoval o tom minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) v relácii Sobotné dialógy verejnoprávneho média RTVS.

„Žiadne meno zatiaľ nepadlo, nepadlo ani meno ministerky hospodárstva Denisy Sakovej (Hlas-SD). Dohoda je, že to bude niekto z podpredsedov strany alebo generálny manažér strany Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Druhá dohoda je, že sa chceme vyhnúť vnútrostraníckym primárkam alebo bojom. Chceli by sme to urobiť tak, že sa vedenie strany a predsedníctvo dohodne na jednom kandidátovi a tento kandidát bude predstavený snemu ako spoločné rozhodnutie," povedal Raši.

Viac k téme: Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, predseda Hlasu
Zdroj: SITA.sk - Voľba predsedu Hlasu bude podľa Rašiho na prelome mája a júna, v hre je Saková aj Šutaj Eštok © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie