• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Ruská nákladná loď vezie zásoby na medzinárodnú vesmírnu stanicu, úspešne sa dostala na orbitu

Ruská nákladná loď vezie zásoby na medzinárodnú vesmírnu stanicu, úspešne sa dostala na orbitu

Loď vezie na ISS približne tri tony jedla, vody, liekov, paliva a iných zásob.

23.7.2020 (Webnoviny.sk) - K Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) letí ruská nákladná vesmírna loď so zásobami. Loď Progress MS-15 vo štvrtok vzlietla z ruského kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane a už sa úspešne dostala na určenú orbitu. K stanici by sa mala pripojiť neskôr počas dňa.

Na stanici je v súčasnosti päťčlenný rusko-americký tím astronautov - Anatolij Ivanišin a Ivan Vagner z ruskej agentúry Roskosmos a Chris Cassidy, Bob Behnken a Doug Hurley z amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). Poslední dvaja menovaní prileteli na stanicu koncom mája v kapsule Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX a 2. augusta by sa mali vrátiť na Zem.

Viac k téme: Crew Dragon, ISS Medzinárodná vesmírna stanica, Progress MS-15

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie