• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Rusi sa vraj snažia vyprovokovať ukrajinských vojakov k chybe, aby ospravedlnili inváziu

Rusi sa vraj snažia vyprovokovať ukrajinských vojakov k chybe, aby ospravedlnili inváziu

Podľa Oleksija Reznikova sa v blízkosti hraníc nevytvorili nijaké ruské „úderné skupiny“, čo nenaznačuje útok v najbližších dňoch.

21.2.2022 (Webnoviny.sk) - Útok Ruska na Ukrajinu začiatkom tohto týždňa je podľa ukrajinského ministra obrany Oleksija Reznikova nepravdepodobný.

Nasadenie údernej skupiny

Útok „zajtra alebo pozajtra“ je nepravdepodobný, keďže v blízkosti hraníc sa nevytvorili nijaké ruské „úderné skupiny“, povedal minister. Informuje o tom portál bbc.com.

„Vo všeobecnosti nasadenie údernej skupiny trvá týždne, a to od týždňa po polovicu mesiaca až mesiac. Preto to závisí od toho, aký plán môže byť v hlavách lídrov Kremľa,“ povedal ukrajinský minister obrany pre televíznu stanicu ICTV.

Ruské provokácie

„K dnešnému dňu naša spravodajská služba nespozorovala útočné jednotky, ale neznamená to, že ich nemôžu nasadiť, keď budú chcieť,“ uviedol minister.

Reznikov dodal, že dlhodobým cieľom Ruska je zmeniť politický systém na Ukrajine a konštatoval, že ruské sily sa snažia „vyprovokovať“ ukrajinských vojakov k „chybe“, aby ospravedlnili inváziu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie