• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Rusi nedobyli Soledar, ale utrpeli značné straty a ustúpili, tvrdí veliteľ ukrajinských pozemných síl

Rusi nedobyli Soledar, ale utrpeli značné straty a ustúpili, tvrdí veliteľ ukrajinských pozemných síl

Vďaka odvahe našich obrancov a šikovnému a kompetentnému použitiu ich zbraní, nepriateľ utrpel značné straty a opäť ustúpil, povedal Oleksandr Syrskyj.

9.1.2023 (Webnoviny.sk) - Veliteľ pozemných síl ukrajinskej armády Oleksandr Syrskyj tvrdí, že vyhlásenia ruskej propagandy o údajnom dobytí mesta Soledar neďaleko Bachmutu v Doneckej oblasti sú nepravdivé.

Na Telegrame tlačového odboru armády uviedol, že „ruskí útočníci sa pokúsili zaútočiť na Soledar, ale utrpeli straty a ustúpili“.

„Nepriateľ sa opäť zúfalo pokúsil zaútočiť na mesto Soledar z rôznych smerov a vrhol do boja najprofesionálnejšie oddiely Wagnerovej skupiny. Zároveň, vďaka odvahe našich obrancov a šikovnému a kompetentnému použitiu ich zbraní, nepriateľ utrpel značné straty a opäť ustúpil, napriek propagandistickým tvrdeniam nepriateľa o údajnom dobytí Soledaru,“ povedal Syrskyj.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu povedal, že Syrskyj navštívil ukrajinské pozície pri Bachmute a Soledare a že tam budú premiestnené ďalšie jednotky.

Briti zvažujú dodanie tankov Challenger 2 na Ukrajinu. Nemci im pošlú bojové vozidlá Marder, Leopardy však nie

Spojené kráľovstvo zvažuje, že po prvý raz od začiatku vojny na Ukrajine dodá Kyjevu britské tanky. Informuje o tom spravodajský portál Sky News s odvolaním sa na svoje zdroje.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

O dodávke tankov Challenger 2 ukrajinským ozbrojeným silám sa podľa jedného zdroja zo Západu diskutuje už niekoľko týždňov. Jeden zdroj naznačil, že Británia môže ponúknuť zhruba 10 tankov, čo je dosť pre vybavenie jednej eskadry.

Konečné rozhodnutie ešte nepadlo

Konečné rozhodnutie vlády Rishiho Sunaka zatiaľ nepadlo. Ak by to schválila, tak by sa Spojené kráľovstvo stalo prvou krajinou, ktorá by vypočula žiadosti Kyjeva o vojenskú pomoc v podobe silných západných tankov. Takýto krok je významný aj v tom, že by mohol primať aj ďalších spojencov v NATO, obzvlášť Nemecko, aby aj oni urobili to isté.

Ukrajina už dlho žiada o tanky Leopard 2 nemeckej výroby, ktoré používa niekoľko spojencov v Európe. Poľsko a Fínsko už naznačili, že sú ochotné dodať ich Leopardy Kyjevu, ale tento krok si vyžaduje schválenie Berlína, keďže Nemecko má exportnú licenciu.

Nemci im neplánujú dať Leopardy

Nemecko v súčasnosti neplánuje poslať Ukrajine nemecké tanky Leopard 2. V pondelok to povedal hovorca nemeckého ministerstva obrany a zároveň pripomenul, že sa chystajú Kyjevu poslať do 40 bojových vozidiel Marder.

Arne Collatz tiež novinárom povedal, že nemecká armáda je pripravená začať výcvik ukrajinských vojakov. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Hovorca vlády Steffen Hebestreit poznamenal, že všetky rozhodnutia prijali s názorom, že Organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO) sa nestane stranou vojny na Ukrajine.


Nemecký vicekancelár Robert Habeck v nedeľu večer pre verejnoprávneho vysielateľa ARD uviedol, že nemecká vláda nevylučuje možnú dodávku tankov Leopard 2 pre Ukrajinu v budúcnosti. Prvým krokom sú však podľa neho Mardery.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie