• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Rumuna pokuta neminula, polícia objavila v preťaženom kamióne kuriózny náklad (foto)

Rumuna pokuta neminula, polícia objavila v preťaženom kamióne kuriózny náklad (foto)

Vodič sa musel vrátiť späť do Poľska.

6.8.2020 (Webnoviny.sk) - Kuriózny prípad riešili staroľubovnianski policajti, ktorí kontrolovali preťaženosť nákladných vozidiel. Poľsko-slovenské hranice v Mníšku nad Popradom (okr. Stará Ľubovňa) prekročil rumunský vodič na poľskom kamióne a chcel pokračovať cez naše územie.

Ako informovala prešovská krajská polícia, vozidlo však bolo preťažené.

Prekvapenie na policajtov čakalo, keď otvorili náves. Vo vnútri bolo osobné auto. Vodič dostal pokutu a musel sa vrátiť späť do Poľska.

Viac k téme: štátna hranica

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Toľko dolárov vynášajú Facebooku jeho používatelia ? Suma sa líši od časti sveta

tolko dolarov vynasaju facebooku jeho pouzivatelia suma sa lisi od casti sveta

Priemerný príjem na používateľa platformy Facebook v Európe predstavoval vo štvrtom štvrťroku 2023 vyše 23 dolárov. To je podľa portálu statista.com o 10 dolárov viac, ako je celosvetový priemer.

Najpoužívanejší medzi marketérmi

Facebooku sa najviac darí speňažiť používateľov na americkom kontinente. Na jedného používateľa tam pripadalo 68 dolárov. Najmenej získal v ázijsko-tichomorskom regióne, a to necelých šesť dolárov.

Začiatkom vlaňajška bol Facebook najčastejšie používanou platformou sociálnych médií medzi marketérmi na celom svete.

Podľa globálneho prieskumu 89 percent respondentov z radov marketérov využívalo túto sieť na propagáciu svojho podnikania. Ďalších 80 percent tak robí prostredníctvom Instagramu.

Prvá miliarda v roku 2012

S viac ako tromi miliardami aktívnych používateľov je Facebook celosvetovo najpoužívanejšou online sociálnou sieťou. Hranicu troch miliárd mesačne prekročil v druhom štvrťroku 2023. Z dvoch na tri miliardy sa dostal v priebehu šiestich rokov, počnúc druhým štvrťrokom 2017.

Svoju prvú miliardu Facebook dosiahol v treťom štvrťroku 2012. Na dosiahnutie dvoch miliárd aktívnych používateľov platforma potrebovala približne 13 rokov.

Instagramu, ktorý vlastní Meta, to trvalo 11,2 roka a YouTube od spoločnosti Google potreboval na dosiahnutie tohto míľnika približne 14 rokov. Hlavnou základňou spoločnosti Facebook je podľa portálu statista.com India, Spojené štáty sa umiestnili na druhom mieste.


Počasie