• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Rudolf a Milan chceli zistiť, aké je to zabiť človeka. Lipšic dohodu o vine a treste odmieta

Rudolf a Milan chceli zistiť, aké je to zabiť človeka. Lipšic dohodu o vine a treste odmieta

9.9.2021 (Webnoviny.sk) - Rudolf D. a Milan J., ktorí čelia obžalobe pre úkladnú vraždu „pre pocit", uznávajú svoju vinu a majú záujem o dohodu o vine a treste.

Uviedli to na začiatku štvrtkového hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ktorý je prokurátorom v tomto prípade, však v tomto štádiu konania dohodu odmietol. Dôvodmi sú podľa neho skutočnosti, ktoré sú uvedené v obžalobe.

Na súd prišli rodičia zavraždeného

Po prednesení obžaloby obaja obžalovaní opätovne priznali vinu. „Skutok, ktorý mi je kladený za vinu, sa naozaj tak stal," povedal Rudolf D. Milan J. zase skonštatoval, že je vinný zo skutku podľa obžaloby. Súd vyhlásenia dvojice obžalovaných prijal. Dokazovanie sa bude preto vykonávať iba ohľadom uloženia trestov a náhrady škody poškodeným.

Na procese sú prítomní aj rodičia obete. „Môžete sa hanbiť," uviedol emocionálne otec obete smerom k obžalovaným. Na proces podľa vlastných slov prišiel, aby sa im pozrel do očí.

Nalákali ho do krytu

Vražda sa stala v presne neustálenom čase na prelome januára a februára tohto roku v Martine. Dvaja muži mali podľa prokuratúry svoju obeť, príležitostného murára Jozefa, zavraždiť len preto, lebo jeden z nich chcel vraj zistiť, „aké to je zabiť človeka“. Obžalovaní Jozefa nalákali do opusteného krytu civilnej obrany pod zámienku pitia alkoholu.

Tam ho napadli dreveným hranolom a kopali ho do hlavy a iných častí tela. Predtým sa ho Rudolf D. opýtal „aký je to pocit, že tejto noci zomrie". Útok trval podľa obžaloby približne 30 minút, pričom obeti jeden z obžalovaných aj skočil na krk. Jeden z dvojice následne podrezal obeti hrdlo sklennou črepinou. Dôvodom bolo, že chcel vidieť mozog obete.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie