• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Rozhýb celú rodinu počas Európskeho týždňa športu!

Rozhýb celú rodinu počas Európskeho týždňa športu!

Olympijské hry v Tokiu sú v plnom prúde a zrejme neexistuje krajšia reklama na šport, akou je olympiáda.

9.8.2021 (Webnoviny.sk) - Buďte aktívni a spravte si vo voľnom čase svoju rodinnú "miniolympiádu". Vyskúšajte si po vzore olympionikov rôzne športové disciplíny a buďte športovo aktívni po celý rok.

Hlavná myšlienka Európskeho týždňa športu "#BeActive" povzbudzuje ľudí k aktívnemu športovaniu. Cieľom je, aby si ľudia naprieč generáciami našli svoju obľúbenú športovú aktivitu a venovali sa jej či už sami, s kamarátmi, alebo napríklad aj v kruhu celej rodiny.

Dlhodobé výskumy a štatistiky ukazujú, že každoročne klesá pokles fyzickej aktivity u detí do 18 rokov a naopak, zvyšuje sa počet hodín trávených sedavými aktivitami. Staršie štúdie hovorili o poklese vo veku medzi 12 – 18 rokmi, ako o období s najprudším poklesom fyzickej aktivity. Najnovšie štúdie sú zo závermi, že k zníženiu fyzickej aktivity prichádza už po 6. roku života. Práve preto je myšlienka byť športovo aktívnym po celý rok, nie len jeden týždeň, čoraz aktuálnejšia a naliehavejšia.

Počas pandémie, deti aj dospelí športovali menej, ako po minulé roky. Naša úspešná olympionička a ambasádorka projektu Európsky týždeň športu Jana Dukátová, OLY tvrdí, že ľudia by si mali nájsť čas zájsť do prírody a byť aktívni aj počas ťažších období: "Pandémia mnohým ľuďom výrazne oklieštila možnosti byť aktívnymi, robiť šport, ktorí sú zvyknutí pravidelne robiť, ale tá možnosť ísť do prírody a športovať bola dostupná po celý rok. Šport je absolútnym základom života pre mnohých ľudí. Pridajte sa k nim!" K Janke Dukátovej sa pridáva aj naša olympijská gymnastka, Barbora Mokošová, OLY, ktorá je tento rok tiež jednou z ambasádorov Európskeho týždňa športu: "Ja budem len veľmi rada, keď namotivujeme týmto projektom nielen mladých ľudí, ale všetkých, aby športovali a verím, že spolu budeme všetci #BeActive."

Európsky týždeň športu začína 23. septembra a bude trvať až do 30. septembra. Naprieč Slovenskom sa do týždňa športu zaregistrovalo do tohto dňa už 150 podujatí. Vlajkové športové podujatia pod záštitou Národného športového centra sú #BeActive night a #BeActive village 2021.

Najbližšie sa môžete tešiť už 4.9. na #BeActive village na Štrbskom Plese. Hlavnými hviezdami podujatia sú tanečník Laco Cmorej a skupina Vertigo, ktorí Vám pripravia v areáli skokanských mostíkov nezabudnuteľnú tanečnú show. Takisto Vás zabaví bubnová show BATACUDA a VIP hosťom podujatia je podtatranská hokejová legenda Patrik Svitana. Pre milovníkov športu bude možnosť byť športovo aktívnym na rôznych športových stanovištiach. Nenechajte si ujsť box s Tomim "Kidom" Kovácsom a naším olympionikom Andrejom Csemezom, OLY, hokejové cvičenia s hokejistami HK Poprad, Nordic Walking s Luciou Okoličányovou, basketbal s basketbalistami Spišskej Novej Vsi a mnoho ďalších aktivít.

Registrujte sa do Európskeho týždňa športu 2021 na: https://www.tyzdensportu.sk/index.php/zucastni-sa/registracia-podujatia

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie